112schouwen.nl
Home » Persberichten
April 2019

Politie gaat smartphone gebruik achter het stuur controleren vanuit touringcar

Zeeland - Brabant - Het is een van de grootste ergernissen in het verkeer en het is ook nog eens heel gevaarlijk: het gebruik van smartphones achter het stuur. Om die reden controleren de politie-eenheden Zeeland-West Brabant en Oost-Brabant van april tot september extra op afleiding tijdens het rijden. Dat doen zij in navolging van andere politie-eenheden op een bijzondere maar effectieve manier; vanuit een touringcar.

Lees meer »
Maart 2019

Vuurwapen aangetroffen tijdens controle in Zierikzee

Zierikzee - In de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 02.45 uur, controleerden agenten in de Oosterscheldestraat in Zierikzee een personenauto. De bestuurder gaf al direct aan dat hij geen rijbewijs had en toen de agenten met hem in gesprek gingen, roken ze de hun welbekende henneplucht uit de auto komen.

Lees meer »
Februari 2019
Januari 2019
December 2018

Man uit Zierikzee aangehouden bij drugsactie

Wemeldinge - Dinsdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Prinses Beatrixweg twee mannen aangehouden, omdat zij verdacht worden van de verkoop van drugs vanuit deze woning. Tevens bleek uit onderzoek dat er ook door hen drugs bezorgd werden aan drugsgebruikers op andere plaatsen in het Oosterscheldebekken.

Lees meer »

Man uit Zierikzee aangehouden na wilde achtervolging

KORTGENE - Om ongeveer 02.50 uur in de nacht van zondag op maandag zagen surveillerende agenten een personenauto rijden over de Deltaweg thv Wilhelminadorp. Omdat hen ambtshalve bekend was dat de eigenaar van dit voertuig regelmatig onder invloed van drugs rijdt, en hij bovendien een rijontzegging heeft, besloten ze de auto ter controle van de bestuurder een stopteken te geven.

Lees meer »
November 2018

Kinderen ingezet bij meer dan honderd inbraken in campers en auto’s

ZEELAND - Het onderzoek naar de zeven autoinbrekers, die half augustus in Domburg werden aangehouden, is afgerond. Het onderzoek sluit aan bij de landelijke integrale aanpak van de Taskforce Mobiel Banditisme om Nederland minder aantrekkelijk te maken voor mobiele bendes. Politie en justitie vermoeden dat het gezin van half juli tot de aanhouding op 16 augustus jl. verantwoordelijk is voor misschien wel 160 auto- en camperinbraken aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust. De familie wordt gezien als een duidelijk voorbeeld van mobiele bandieten. Op dinsdag 4 december a.s. start de (pro-forma)rechtszaak.

Lees meer »

Politie waarschuwt voor oplichting via betaalapps

ZEELAND - Zo af en toe krijgen de medewerkers van de afdeling Cybercrime in een korte periode meerdere aangiftes binnen over eenzelfde soort fraude met betaalapps van banken. Het gaat dan om ‘phishing’, een vorm van oplichting die gebruikt wordt om geld van argeloze internetgebruikers af te troggelen. In de afgelopen week kwamen er weer drie van dit soort aangiftes binnen, dus werd het voor de agenten die zich met dit soort criminaliteit bezighouden tijd voor een waarschuwing.

Lees meer »
Oktober 2018