112schouwen.nl
Home » Persberichten
Oct 2017

Scharendijke/ Zierikzee - Een 46-jarige man uit Kerkwerve en een 25-jarige man uit Zierikzee zijn dit weekend aangehouden omdat ze beschonken achter het stuur zaten.

Scharendijke
De 46-jarige man werd op zaterdag 21oktober rond 20.15 uur aan de Elkerzeeseweg door een getuige aan de kant gezet. Volgens de getuige slingerde de verdachte over de rijbaan. De getuige waarschuwde de politie. De verdachte bleek zwaar onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies hij 880 ug/l, viermaal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een bekeuring. Daarna is de man in vrijheid gesteld.

Zierikzee
Op zondag 22 oktober werd rond 3.45 uur de 25-jarige man aan de Grachtweg met zijn auto aan de kant gezet. Hij leek dronken te zijn. Op het bureau blies deze beginnend bestuurde 530 ug/l. De moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een bekeuring voor rijden onder invloed.

Lees meer »

Zierikzee - Dinsdagochtend is een 16-jarige jongen uit Zierikzee in zijn woning aangehouden op verdenking van diverse woninginbraken waarbij ook auto’s zijn gestolen.

Sinds 12 augustus jl. hebben in Zeeland een tiental woninginbraken plaatsgevonden waarbij gelijktijdig ook auto’s zijn gestolen. In eerste instantie ging het om vakantiewoningen in Domburg en Kamperland. Daarna zijn er ook woningen in Gapinge, Kruiningen en Nieuwdorp bezocht. Ook daar zijn auto’s meegenomen. In dit onderzoek zijn op 14 september jl. ook al vier verdachten aangehouden. Hun voorarrest is met 90 dagen verlengd. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees meer »
Sep 2017

Bruinisse - Donderdagavond heeft de politie in een woning aan de Van Hertsbekestraat twee winkeldieven gearresteerd.

Rond 21.00 uur liepen twee mannen met twee volle plastictassen een winkel aan de Dreef uit en wilden in een auto stappen. Ze zouden de spullen uit de winkel hebben gestolen. Een medewerker van de winkel zette de auto klem, waarna de dieven te voet er vandoor gingen. Tijdens hun vlucht lieten ze een tas met gestolen goederen vallen.

Aanhoudingen 
De politie werd gewaarschuwd en trof in de buurt van een woning aan de Hertsbekestraat het duo aan, die onmiddellijk een woning invluchtte. Rond 21.45 uur werden ze aangehouden. Het ging om een man (35) uit Uithoorn en een man (31) zonder vaste woon- en verblijfplaats.

Politieonderzoek
Het tweetal werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en daar ingesloten. Vrijdag worden ze verhoord.

Lees meer »

Serooskerke, Burgh-Haamstede - Een 32-jarige man uit Utrecht is woensdag 27 september aangehouden op verdenking van heling en diefstal.

Agenten kregen rond 17.30 uur een melding dat een getuige de man had gezien met een roze, vermoedelijk gestolen damesfiets. De getuige gaf aan dat de man op dat moment op het erf van een leegstaande woning aan de Serooskerkseweg was. De agenten gingen er naar toe en vonden de man in een schuur. Hij was daar bezig koperen leidingen te demonteren. Hij is aangehouden voor diefstal. De man gaf toe dat hij de fiets had gestolen bij de Weststraat in Burgh-Haamstede en ook goederen uit de bijgebouwen op het erf had meegenomen. Hij is ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Lees meer »

Burgh-Haamstede/ Zierikzee - Een 36-jarige Belg die te hard reed en mogelijk onder invloed van drugs achter het stuur zat is in korte tijd twee keer aangehouden. Nadat de man een rijverbod opgelegd had gekregen besloot hij toch weer achter het stuur te kruipen.

Agenten zetten de man op woensdag 20 september rond 4.20 uur aan de kant op de N-57 ter hoogte van Burgh-Haamstede omdat hij te hard reed. Uit het gedrag van de man dachten de dienders af te leiden dat hij dronken was. Een blaastest gaf echter aan dat dat niet het geval was. Toen werd besloten om bij de man een bloedproef af te nemen op het politiebureau. Omdat de verdachte terug in zijn auto ging zitten en weigerde mee te werken is hij uit de auto getrokken en geboeid meegenomen naar het politiebureau.

Politiebureau 
Op het politiebureau in Zierikzee is door een arts bloed bij de Belg afgenomen. Dit wordt getest op de aanwezigheid van verdovende middelen. De man kreeg vervolgens een proces-verbaal uitgereikt en hem werd een rijverbod opgelegd. Daarop is de verdachte in vrijheid gesteld. Hij stapte vervolgens toch weer in zijn auto en ging er vandoor. Daarop ontstond een achtervolging met de politie die ten einde kwam toen de man in een droogstaande sloot reed aan de Altekleinsteweg. Daarop is de Belg wederom aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen en na een paar uur op het politiebureau te hebben gezeten is de man weer in vrijheidgesteld.

E5714889-C96A-4FE3-82B9-E7CA3C294E5F.png

Lees meer »

Sirjansland - Bij een loods aan de Sportweg is dinsdag 19 september een hennepkwekerij ontdekt. Twee Rotterdammers (57 en 43 jaar oud) zijn aangehouden.

De politie viel rond 14.30 uur de loods binnen nadat de stroomleverancier had aangegeven dat er op de locatie iets niet klopte met de stroomafname. In de loods was een hennepkwekerij ingericht met 400 planten. Naast de planten troffen agenten er ook nog 250 hennepstekken aan en zo’n 10 kilogram gedroogde hennep. De politie nam ook nog een bestelauto en een autoambulanceaanhanger in beslag. Alle hennep is geruimd en vernietigd. De twee verdachten zijn ingesloten.

Lees meer »

Bruinisse - Omstreeks 20.00 uur zaterdagavond kregen surveillerende agenten de melding dat er op de parkeerplaats aan de Parallelweg in Bruinisse een aanrijding was gebeurd tussen twee buitenlandse vrachtwagens. De agenten zijn naar de parkeerplaats toegereden en troffen een Poolse en een Oekraïense vrachtwagencombinatie met chauffeurs.

Uit de verklaring van de Oekraïense chauffeur bleek dat hij stilstond op de parkeerplaats om zijn verplichte rust te nemen. Ineens reed de Poolse vrachtwagen tegen de voorkant van zijn cabine aan. De Poolse chauffeur stapte uit en was duidelijk zwaar onder invloed van alcohol. Hij had zijn dieseltank kapot gereden omdat hij over een betonnen rand was gereden. Uit de tank lekte diesel.

Om de diesellekkage op te ruimen is de brandweer opgeroepen. Later is de vrachtwagen verplaatst naar een reparatieplek. De twee chauffeurs zijn door de agenten gehoord. De Poolse chauffeur werd gevraagd om een blaastest te ondergaan, maar hieraan wenste hij niet mee te werken. Tijdens het gesprek met de agenten was hij constant aan het schelden. Ineens, vanuit het niets, sloeg hij een van de agenten hard in zijn gezicht. De politieman liep hierdoor een bloedneus op. Hij heeft aangifte gedaan. De 47-jarige Pool is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij wordt daar zondag gehoord over de strafbare feiten waarvan hij verdacht wordt.

Lees meer »

Zierikzee - Vrijdagavond rond 21.00 uur meldde een getuige dat er zich twee verdachte personen ophielden op een parkeerplaatsje aan de Lange Sint Janstraat in Zierikzee. De twee zouden om geparkeerde auto’s heenlopen en gekleed gaan in donkere kleding met capuchons over hun hoofd getrokken. Op een dergelijke melding van een verdachte situatie gaat de politie altijd snel af, dus ook nu waren surveillerende agenten snel ter plaatse.

De politiemannen zagen twee jongens staan op de parkeerplaats. De jongens voldeden aan het opgegeven signalement en dus spraken de agenten hen aan. Een identiteitsbewijs werd gevraagd, maar dat hadden de twee niet bij zich. Op zo’n moment kunnen agenten een identiteitsfouillering toepassen. Een van de jongens had daar duidelijk geen zin in en hij ging er als een haas vandoor. Op de voet gevolgd door een van de agenten die de jongen snel weer in zijn kraag kon vatten.

In een tasje dat een van de jongens bij zich had werd geen identiteitsbewijs aangetroffen, maar wel een airsoftwapen (een nepvuurwapen). Zo’n wapen is zeer geschikt voor afdreiging en daarom is het verboden in Nederland. Het is dan ook in beslag genomen door de agenten en de 15-jarige jongen uit Vlaardingen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongen is korte tijd later in vrijheid gesteld, maar met hem werd de afspraak gemaakt dat hij op een later tijdstip gehoord gaat worden over het gebeuren, dan in gezelschap van een van zijn ouders.

Lees meer »

Noordgouwe - Een 48-jarige bestuurder van Schouwen-Duivenland verloor zaterdagochtend 2 september rond 03.15 uur op de Kloosterweg de controle over zijn auto. Hij belandde in een droogstaande sloot.

De auto kwam, net voor de kruising met de Roterijdijk, door onbekende oorzaken in de berm terecht en sloeg meerdermalen over de kop. De auto belandde met de neus in tegengestelde richting in de sloot. De bestuurder was aanspreekbaar. De brandweer knipte het portier aan de passagierskant eruit waarna de man zelf uit de auto klom. De politie constateerde dat hij onder invloed verkeerde. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar een bloedtest werd afgenomen om het promillage vast te stellen. Hij liep vermoedelijk door het eenzijdig ongeval een breuk in zijn nek op.

Zie ook: https://www.112schouwen.nl/216486_gewonde-bij-ernstig-ongeval-noordgouwe

Lees meer »
Aug 2017

Burgh-Haamstede - Vijf volwassenen en een jeugdige raakten zaterdagmiddag 12 augustus rond 14.30 uur tijdens de Burghsedag gewond, nadat twee Friese paarden op hol sloegen.

De paarden waren met een begeleider onderweg voor een activiteit, maar de paarden schrokken en sloegen op hol met een soort net achter zich aan slepend. Ze renden het publiek in en werden weer snel gevangen. Desondanks raakten zes mensen gewond. Het gaat onder meer om een gebroken pols, nekklachten en schaafwonden. De hulpverlening kwam snel op gang, mede door de snelle reacties van vrijwilligers en de organisator die vooraf een veiligheidsplan hadden opgesteld. Een traumahelikopter landde in de nabije omgeving en een trauma-arts onderzocht de zes slachtoffers. De brandweer bracht drie lichtgewonden naar de huisartsenpost. Drie mensen werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waaronder een zwaarder gewond.

Beeldmateriaal gevraagd
De politie stelt een onderzoek in en neemt verklaringen op van de eigenaar van de paarden, de begeleider en getuigen. De politie vraagt specifiek om beeldmateriaal van omstanders. Daarmee kan de toedracht verduidelijkt worden. Als u beeldmateriaal ter beschikking wilt stellen, kan dat via politie.nl of de Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006.

Item met foto's; https://www.112schouwen.nl/214509_zeven-gewonden-door-losgebroken-paarden-bij-burghsedag

Lees meer »