112schouwen.nl
Home » Persberichten
Feb. 2018

Bruinisse - In het onderzoek na de vondst van hennep in een auto in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 februari is in een woning een hennepkwekerij aangetroffen.

Op de N59 werd die nacht een automobilist gecontroleerd en in de auto werd ruim 60 kilo hennep gevonden. De 47-jarige verdachte uit Delft werd aangehouden en in verzekering gesteld. Het politieonderzoek leidde naar een woning aan de Grevelingenhout. Met toestemming van de officier van justitie zijn agenten de woning binnengegaan en troffen daar een hennepkwekerij aan. In de woning waren meerdere kweekruimtes ingericht. In totaal stonden er 293 hennepplanten in de woning. De planten en de kweekapparatuur zijn vernietigd. De politie gaat verder met het onderzoek.

Gevaar
De stroom- en watervoorziening voor deze hennepkwekerij werd illegaal afgenomen. Dit leverde een risico op voor kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

zie ook: https://www.112schouwen.nl/persberichten/234546_tientallen-kilo-s-hennep-aangetroffen-in-auto-op-de-n59

Lees meer »

Bruinisse - Bij een 47-jarige automobilist uit Delft werd in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 februari in de auto zakken met hennep aangetroffen. De politie hield de man op de N59 bij Bruinisse aan.

Surveillerende agenten reden die nacht rond 01.15 uur in de omgeving van Bruinisse. Hier werd op de N59 een automobilist aan een controle onderworpen. Terwijl de man zijn rijbewijs overhandigde, roken de agenten een sterke hennepgeur. In de auto troffen zij vervolgens tientallen kilo’s aan hennep aan in vuilniszakken. De politie hield de verdachte aan.

De hennep en de auto zijn in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Lees meer »

Nieuwerkerk, Oosterland - Bij een aanrijding op de N59 tussen Nieuwerkerk en Oosterland zijn gisteren drie personenauto’s beschadigd geraakt. De mogelijke veroorzaker van de aanrijding is doorgereden. Volgens de andere betrokkenen moet zijn auto schade hebben aan de achterzijde. De twee andere auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf omdat ze niet meer konden rijden.

De aanrijding vond plaats op zondag 11 februari 2018 rond 19.15 uur. De auto die vooraan in het rijtje auto’s reed betreft mogelijk een lichtkleurige Alfa Romeo 147 met een Nederlandse kentekenplaat. De politie is op zoek naar getuigen die ons meer kunnen vertellen over de aanrijding, of over de lichtkleurige Alfa. (Waar hoort deze thuis? Wie is de eigenaar?)

Als u informatie hebt kunt u die doorgeven via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Wanneer u uw informatie wilt vertellen zonder tussenkomst van de politie, gegarandeerd anoniem, dan kan dat via de website www.meldmisdaadanoniem.nl of hun telefoonnummer 0800-7000. Vermeld in alle gevallen graag registratienummer 2018-035446.

Lees meer »
Jan. 2018

Noordgouwe - De fietser, die zondagmorgen op de Donkereweg overleed, is op een natuurlijke wijze overleden.

De recherche heeft de omstandigheden van het ongeluk onderzocht. Zo is een sporenonderzoek uitgevoerd en zijn diverse mensen verhoord. Ook is een sectie uitgevoerd. Uit deze onderzoeken is naar voren gekomen dat de 45-jarige man uit Zonnemaire op een natuurlijke wijze is overleden. Zijn dood en de val van zijn fiets zijn een samenloop van omstandigheden. Er is geen sprake van een misdrijf. Het politieonderzoek is afgesloten. 

https://www.112schouwen.nl/230658_fietser-omgekomen-op-de-donkereweg-bij-noordgouwe

Lees meer »

Zeeland - Het team Verkeer heeft op dinsdag op diverse plekken in Zeeland snelheidscontrole’s gehouden. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar het verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of een dodelijke afloop aanzienlijk. Als iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt, hebben we in Nederland 25 tot 30% minder letselslachtoffers.

  • Schoondijke langs de Lange Heerenstraat (50 km weg): van de 72 passanten krijgen 12 bestuurders een bekeuring thuis gestuurd;
  • Terneuzen langs de Haarmanweg (50 km weg): van de 95 passanten krijgen 19 bestuurders een bekeuring thuis gestuurd;
  • Middelburg langs de Schroeweg (50 km weg): van de 559 passanten krijgen 6 bestuurders een bekeuring thuis gestuurd;
  • Veere langs de Polredijk (60 km weg): van de 80 passanten krijgen 19 bestuurders een bekeuring thuis gestuurd;
  • Kuitaart langs de Hulsterweg (50 km weg): van de 954 passanten krijgen 80 bestuurders een bekeuring thuis gestuurd;
  • Zierikzee langs de Weg naar de Val (80 km weg): van de 1269 passanten krijgen 41 bestuurders een bekeuring thuis gestuurd;
  • Ellemeet langs de N57 (80 km weg): van de 627 voertuigen krijgen 66 bestuurders een bekeuring thuis gestuurd.

Te hard rijden is altijd gevaarlijk 
We doen het allemaal wel eens: net iets harder rijden dan is toegestaan. Soms bewust, in een poging om een paar verloren minuten in te halen. En soms onbewust, als onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is altijd gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom waar je vaak kwetsbare verkeersdeelnemers tegenkomt, zoals kinderen, fietsers of ouderen.

Lees meer »
Dec. 2017

Zierikzee - De politie hield zaterdagavond 30 december vier mannen aan die kort daarvoor een feest op de Cranestraat in Zierikzee hadden verstoord. Nadat ze daar betrapt werden op het stelen van een jas, bedreigden ze de aanwezige feestgangers met een vuurwapen.

Het viertal, jonge mannen variërend in de leeftijd van 18 tot 22 jaar, kwam rond 22.00 uur binnen bij het feestje op de Cranestraat. Door hun aanwezigheid ontstond direct een dreigende sfeer, mede omdat iemand plots zijn jas plots miste. Om die rede ontstond er dan ook al snel een woordenwisseling tussen het viertal en de eigenaar van de verdwenen jas. Tijdens die ruzie trok een van de vier verdachten plots een vuurwapen en richtte die op de feestgangers. Daarna verdwenen zij in een auto.

De gewaarschuwde politie zocht direct met verschillende politieauto’s de omgeving af. Toen zij de auto van de verdachten op de 1e Deltaweg in Colijnsplaat zagen rijden, werd de auto aan de kant gezet. Omdat er sprake was van een vuurwapen werden de vier inzittenden door middel van een zogenaamde ‘uitpraat procedure’ aangehouden. Daarbij worden de verdachten onder schot gehouden terwijl ze één voor één uit de auto worden gepraat en worden aangehouden.

Bij een onderzoek in de auto trof de politie de gestolen jas én een vuurwapen aan. Het viertal werd ingesloten.

Lees meer »

ZIERIKZEE - Dinsdagmiddag werden omstreeks 14.40 uur de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de N59 bij Zierikzee.

Op de N59 ter hoogte van Zierikzee is dinsdagmiddag een ongeval gebeurd. Bij het ongeval waren twee auto’s betrokken. 1 van de auto’s is door het ongeval tegen een lantaarnpaal aangereden. De inzittende van het voertuig is gecontroleerd in de ambulance maar raakte voor zover bekend niet gewond. De auto is getakeld door Ista.

DFAAA067-81F5-41C4-928C-1793DE0B70BB.jpeg 

20AE313D-6B3E-4FAB-936A-84B40E3D8CAB.jpeg

Lees meer »

Schouwen-Duiveland - De politie hield vrijdag 15 december jl. aan de Schansweg in Ouddorp drie mensen aan in een drugsonderzoek.

De politie startte in oktober jl. een onderzoek naar de handel van drugs aan inwoners uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Het onderzoek richtte zich op een man (37) uit Ouddorp en een man (35) uit Renesse. Tijdens het onderzoek bleek dat de man uit Ouddorp regelmatig verdovende middelen en dan met name speed vanuit zijn woning aan gebruikers verkocht. Hij deed dat voornamelijk in het weekend.

Aanhoudingen 
Op vrijdag 15 december jl. werden tijdens een gezamenlijke actie van de politie-eenheden Zeeland-West-Brabant en Rotterdam de inwoners uit Ouddorp en Renesse én een vrouw (20) uit Scharendijke aangehouden, toen ze de woning aan de Schansweg in Ouddorp verlieten. De agenten troffen diverse verdovende middelen aan, zoals speed (15 gram) en hennep (34 gram). In de woning werden bijna 200 gram amfetamine, bijna 50 gram henneptoppen, enkele xtc-pillen en een kleine hoeveelheid heroïne aangetroffen. De drugs werd in beslag genomen. Ook werd in de woning in Renesse een onderzoek ingesteld, daar werd niets aangetroffen.

In bewaring 
De inwoner uit Ouddorp is dinsdag 19 december aan de Rechter-Commissaris voorgeleid, die hem voor tien dagen in bewaring stelde. De andere man en de vrouw mochten, nadat ze een verklaring hadden afgelegd, het politiebureau verlaten. Afgelopen weekend is het politieonderzoek afgesloten.

Lees meer »

Zierikzee - De politie heeft de afgelopen dagen op verschillende adressen in Zeeland illegaal vuurwerk in beslag genomen. In totaal gaat het om 54 kilo. Vrijwel al het vuurwerk was via internet besteld en per post thuis bezorgd bij de verdachten. Een speciaal politieteam doet onderzoek naar de online koop en verkoop van illegaal vuurwerk.

Op vrijdag 22 december is bij een 15-jarige jongen uit Sirjansland ruim 25 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Omdat de verdachte op het moment van binnentreden niet thuis was zal hij op een later moment uitgenodigd worden voor verhoor op het politiebureau. Op dezelfde dag is in een woning in Zierikzee op de slaapkamer van een andere 15-jarige verdachte ook vuurwerk gevonden. Dit vuurwerk is ook in beslag genomen. In totaal gaat het om zo’n 20 kilo.

Politieteam
Een speciaal politieteam speurt naar online kopers en verkopers van illegaal vuurwerk. Kopers kunnen rekenen op persoonlijke aandacht en bezoek van de politie. Websites of social media-accounts worden uit de lucht gehaald. Verkopers worden strafrechtelijk aangepakt. Ook op internet ben je niet anoniem!

Lees meer »

ZIERIKZEE - Donderdagavond werden omstreeks 20.00 uur de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Oudeweg in Zierikzee.

In de Oudeweg is donderdagavond een auto in de sloot gereden. Er kwamen twee brandweerwagens en een ambulance ter plaatse. Een opgeroepen traumateam werd niet meer ingezet. Volgens de wijkagent van Zierikzee is de bestuurder mogelijk onwel geworden. De brandweer heeft met de kraan van het hulpverleningsvoertuig de auto uit de sloot getakeld. De auto is geborgen door een bergingsbedrijf. 

2D56AB66-C68A-4A2A-8792-BE46576F2907.jpeg

Lees meer »