112schouwen.nl
Home » Persberichten
September 2020
Augustus 2020

Gezochte TBS’er Henk E. aangehouden

De gezochte TBS’er H.E. (61) is vanmiddag om 15.31 uur aangehouden in Den Hoorn op Texel. De aanhouding is verricht door het arrestatieteam van de politie op verzoek van FASTNL, het Fugitive Active Search Team dat voortvluchtige veroordeelden, onttrokken criminelen of (jeugd) TBS’ers signaleert en lokaliseert. Henk E werd de laatste tijd ook een aantal keer gezien in Renesse. Ondanks de inzet van de politie en burgernet ontkwam hij telkens. 

Lees meer »
Juli 2020
Mei 2020

Politie treedt harder op tegen achterlaten dier in voertuig

Zeeland-West-Brabant - De politie Zeeland-West-Brabant treedt vanaf 1 mei 2020 harder op tegen mensen die een dier achterlaten in een voertuig. Vandaag start, onder leiding van politiemensen van de Dierenpolitie, een pilot van 6 maanden om te voorkomen dat dieren onnodig lijden of zelfs overlijden omdat ze voor korte of langere tijd worden achtergelaten in een (te warm) voertuig. Tegen de ‘daders’ wordt proces-verbaal opgemaakt op grond van artikel 2.1 van de Wet Dieren.

Lees meer »
April 2020
Maart 2020

Veiligheidsregio: Kom als (dag)toerist niet naar Zeeland

ZEELAND - De Veiligheidsregio Zeeland vraagt om Zeeland alleen nog te bezoeken als dat echt nodig is. Zowel dagtoerisme als langer verblijf door mensen van buiten de provincie wordt afgeraden. Door de verspreiding van het coronavirus geldt sinds gisteren voor de hele wereld code oranje. Dit betekent dat je alleen naar het buitenland moet reizen als dit strikt noodzakelijk is. De Veiligheidsregio Zeeland vertaalt dit advies nu ook naar de provincieschaal.

Lees meer »
Februari 2020