112schouwen.nl
Home » Persberichten
Juli 2020
Mei 2020

Politie treedt harder op tegen achterlaten dier in voertuig

Zeeland-West-Brabant - De politie Zeeland-West-Brabant treedt vanaf 1 mei 2020 harder op tegen mensen die een dier achterlaten in een voertuig. Vandaag start, onder leiding van politiemensen van de Dierenpolitie, een pilot van 6 maanden om te voorkomen dat dieren onnodig lijden of zelfs overlijden omdat ze voor korte of langere tijd worden achtergelaten in een (te warm) voertuig. Tegen de ‘daders’ wordt proces-verbaal opgemaakt op grond van artikel 2.1 van de Wet Dieren.

Lees meer »
April 2020
Maart 2020

Veiligheidsregio: Kom als (dag)toerist niet naar Zeeland

ZEELAND - De Veiligheidsregio Zeeland vraagt om Zeeland alleen nog te bezoeken als dat echt nodig is. Zowel dagtoerisme als langer verblijf door mensen van buiten de provincie wordt afgeraden. Door de verspreiding van het coronavirus geldt sinds gisteren voor de hele wereld code oranje. Dit betekent dat je alleen naar het buitenland moet reizen als dit strikt noodzakelijk is. De Veiligheidsregio Zeeland vertaalt dit advies nu ook naar de provincieschaal.

Lees meer »
Februari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019

Politie waarschuwt voor babbeltrucs nep CV-monteur

Oosterschelderegio - De afgelopen weken zijn zeker vijf ouderen in de Oosterschelderegio slachtoffer geworden van een gemene nep CV-monteur. De politie roept oudere mensen op om alert te zijn op de praktijken van babbeldieven. Ook vraagt zij mensen met oudere ouders om met hen in gesprek te gaan over het fenomeen babbeltruc. Belangrijkste boodschap is: Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!

Lees meer »

Politie zoekt getuigen van brandstichting in Zierikzee

Zierikzee - In de Wielingenstraat heeft zaterdagochtend 19 oktober 2019 in alle vroegte brand gewoed nabij een schuur. Ook bleek er een auto beklad te zijn met verf. Hebt u iets gezien wat hiermee te maken kan hebben? Hebt u camerabeelden die de politie verder kunnen helpen? Neem dan nu contact op met de politie in Zierikzee.

Lees meer »
September 2019