112schouwen.nl
Home » Persberichten
Februari 2019
Januari 2019
December 2018

Man uit Zierikzee aangehouden bij drugsactie

Wemeldinge - Dinsdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Prinses Beatrixweg twee mannen aangehouden, omdat zij verdacht worden van de verkoop van drugs vanuit deze woning. Tevens bleek uit onderzoek dat er ook door hen drugs bezorgd werden aan drugsgebruikers op andere plaatsen in het Oosterscheldebekken.

Lees meer »

Man uit Zierikzee aangehouden na wilde achtervolging

KORTGENE - Om ongeveer 02.50 uur in de nacht van zondag op maandag zagen surveillerende agenten een personenauto rijden over de Deltaweg thv Wilhelminadorp. Omdat hen ambtshalve bekend was dat de eigenaar van dit voertuig regelmatig onder invloed van drugs rijdt, en hij bovendien een rijontzegging heeft, besloten ze de auto ter controle van de bestuurder een stopteken te geven.

Lees meer »
November 2018

Kinderen ingezet bij meer dan honderd inbraken in campers en auto’s

ZEELAND - Het onderzoek naar de zeven autoinbrekers, die half augustus in Domburg werden aangehouden, is afgerond. Het onderzoek sluit aan bij de landelijke integrale aanpak van de Taskforce Mobiel Banditisme om Nederland minder aantrekkelijk te maken voor mobiele bendes. Politie en justitie vermoeden dat het gezin van half juli tot de aanhouding op 16 augustus jl. verantwoordelijk is voor misschien wel 160 auto- en camperinbraken aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust. De familie wordt gezien als een duidelijk voorbeeld van mobiele bandieten. Op dinsdag 4 december a.s. start de (pro-forma)rechtszaak.

Lees meer »

Politie waarschuwt voor oplichting via betaalapps

ZEELAND - Zo af en toe krijgen de medewerkers van de afdeling Cybercrime in een korte periode meerdere aangiftes binnen over eenzelfde soort fraude met betaalapps van banken. Het gaat dan om ‘phishing’, een vorm van oplichting die gebruikt wordt om geld van argeloze internetgebruikers af te troggelen. In de afgelopen week kwamen er weer drie van dit soort aangiftes binnen, dus werd het voor de agenten die zich met dit soort criminaliteit bezighouden tijd voor een waarschuwing.

Lees meer »
Oktober 2018

1300 kilo cocaïne gevonden tussen bevroren kip

ROTTERDAM - Afgelopen dinsdag 23 oktober heeft de Douane tijdens een controle in de haven een zeer grote hoeveelheid cocaïne gevonden. Na nadere inspectie bleek het te gaan om 1300 kilo cocaïne met een groothandelswaarde van zo’n 30 miljoen Euro.

Lees meer »