112schouwen.nl
Home » Persberichten » Meer duidelijkheid over schietincident Bruinisse, 6de persoon aangehouden

Meer duidelijkheid over schietincident Bruinisse, 6de persoon aangehouden

Gepubliceerd op 15 september 2016 om 11:45

BRUINISSE - De politie heeft na onderzoek meer duidelijkheid over wat er zich 12 september op en rond het strand heeft afgespeeld. Die avond werden vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een mogelijk schietincident.

Die avond ontstond er op het strand een woordenwisseling. Daarbij zijn een aantal jongeren bedreigd met mogelijk een vuurwapen. Na dit incident reed een auto weg waar een aantal personen inzitten die betrokken waren bij het incident. Volgens getuigen is er vanuit die auto geschoten. Kort na het incident is de bijrijder (een 30-jarige man uit Enschede) van dat voertuig in Bruinisse in die auto aangehouden. Het voertuig is voor onderzoek in beslag genomen. In de wagen is munitie aangetroffen. Niet veel later arresteerde de politie ook de eigenaar van het voertuig, een 28-jarige man uit Nieuwerkerk.

Vuurwapen

Op aanwijzen van getuigen werd op straat in Bruinisse een vuurwapen aangetroffen. Dit is meegenomen voor verder onderzoek. Later op de avond zijn nog drie verdachten aan gehouden in Oosterland. Vermoedelijk gaat het om de overige inzittende van de auto. Het gaat hierbij om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 27-jarige vrouw uit Enschede en een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Verdachte situatie

Na aanleiding van eerdere berichtgeving van de politie meldde zich verschillende getuigen die allen een waardevolle bijdrage aan het onderzoek hebben geleverd. Dankzij hen is er ook in Ouwerkerk een vuurwapen aangetroffen. De politie kwam dit op het spoor nadat een getuige de berichtgeving zag en meldde dat er maandag 12 september in Nieuwerkerk een verdachte situatie had plaats gevonden. Daarbij zou dezelfde auto betrokken zijn. Uiteindelijk werd er dus een vuurwapen aangetroffen.

Huiszoekingen

Woensdag 14 september deed de recherche onderzoek in panden in Nieuwerkerk en Bruinisse. Daarbij is een 52-jarige vrouw aangehouden. Ook werden er een vuurwapen, munitie en verdovende middelen in beslag genomen.

 

Poolse jongen

De politie is nog op zoek naar een vermoedelijk Poolse jongen. Hij zou op 12 september bedreigd zijn op het strand. De recherche wil hem graag spreken. Deze getuige kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Zie ook: http://www.112schouwen.nl/189951_schietpartij-op-strandje-van-bruinisse

Tekst: Politie Zeeland


«   »