112schouwen.nl
Home » Persberichten » Al 10 inbraken in Zeeland tijdens feestdagen

Al 10 inbraken in Zeeland tijdens feestdagen

Gepubliceerd op 26 december 2016 om 13:58

Middelburg - Tijdens Kerst en Oud en Nieuw slaan inbrekers vaker toe dan normaal. Dat komt omdat veel mensen buitenshuis de feestdagen vieren, zo kunnen inbrekers ongestoord hun slag slaan. De afgelopen dagen kreeg de politie 10 meldingen van woninginbraken in Zeeland. Het valt agenten op dat veel woningen helemaal donker zijn. Zorg ervoor dat het lijkt of u thuis bent.

Viert u Kerst of Oud & Nieuw niet thuis?
Vraag uw buren om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u bent te bereiken en zorg er voor dat uw buren in geval van nood uw woning in kunnen (reservesleutel).
Geef uw woning een bewoonde indruk. Laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan.
 

Tips voor Oud & Nieuw

Oud & Nieuw vieren we vaak met familie, vrienden of kennissen. Om twaalf uur gaan we massaal de straat op om vuurwerk af te steken. Een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan. Gaat u naar buiten om de buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen of vuurwerk af te steken? Doe dan uw ramen en deur dicht en draai deze op slot. Vergeet de achterdeur niet. Zorg er voor dat terwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Hoort of ziet u iets ongewoons?

Natuurlijk let de politie tijdens de feestdagen op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken. Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden


«   »