112schouwen.nl
Home » Persberichten » Uitslag van groot politieonderzoek naar illegaal vuurwerk, 29 verdachten uit Schouwen-Duiveland

Uitslag van groot politieonderzoek naar illegaal vuurwerk, 29 verdachten uit Schouwen-Duiveland

Gepubliceerd op 1 januari 2017 om 17:10

OOSTERSCHELDEBEKKEN - Afgelopen tijd zijn door agenten van het team Oosterscheldebekken niet alleen veel vuurwerkmeldingen nagelopen, maar is er ook onderzoek gedaan naar de koop en verkoop van illegaal vuurwerk.

Vooral social media platformen hebben hierbij speciale aandacht gekregen. Signalen over illegaal vuurwerk zijn verder onderzocht en hebben ook verdachten opgeleverd. Van meerdere personen zijn de mobiele telefoons in beslag genomen. Met de informatie die daarop gevonden is, zijn weer andere verdachten naar voren gekomen. 

Resultaten

Al deze activiteiten hebben geleid naar 47 verdachte personen. Daarvan zijn er twee daadwerkelijk aangehouden. Agenten hebben 38 huiszoekingen verricht; 83,7 kilo vuurwerk in beslag genomen en vijf mobiele telefoons. Van de verdachten zijn er 32 minderjarig en 14 meerderjarig. Acht minderjarigen zijn doorverwezen naar HALT; twee dossiers zijn ingestuurd naar het Functioneel Parket, twee dossiers zijn voorgelegd aan de officier van justitie en één persoon heeft een politietransactie gekregen. Van de verdachten komen er 10 uit de gemeente Goes; drie uit de gemeente Kapelle, vijf uit de gemeente Reimerswaal en 29 uit de gemeente Schouwen-Duiveland.

«   »