112schouwen.nl
Home » Persberichten » Twee personen aangehouden voor inbraken in Oosterland

Twee personen aangehouden voor inbraken in Oosterland

Gepubliceerd op 14 januari 2017 om 11:03

OOSTERLAND - Donderdagavond zijn door de politie twee verdachten aangehouden in een woning in Oosterland. We onderzoeken of deze twee, een man van 28 uit Oosterland en een vrouw van 28 met een onbekende woon- of verblijfplaats, verantwoordelijk zijn voor twee inbraken die onlangs in het dorp gepleegd zijn.

Tussen 28 en 30 december jl. werd ingebroken in een autobedrijf aan de Van De Abeelestraat in Oosterland. Uit het bedrijf werd een motorfiets van het merk Kawasaki weggenomen. Door de politie is destijds een aangifte opgenomen van de inbraak en de motorfiets werd gesignaleerd in het gestolen voertuigen register. Tussen 5 en 12 januari jl. werd er ingebroken in een woning aan de Molenweg in Oosterland. Bij deze inbraak werden vernielingen aangericht en werd een grote hoeveelheid goederen ontvreemd waaronder: witgoed, een televisie, audio apparatuur, elektrisch gereedschap en fitnessapparatuur.

Drie huiszoekingen tegelijk
Bij de politie kwam informatie binnen dat er goederen afkomstig van deze woninginbraak in verschillende woningen in Oosterland zouden staan. Met die informatie is de politie, medewerkers van het wijkteam samen met de recherche, aan de slag gegaan en er zijn huiszoekingen voorbereid in drie woningen in opdracht van de Rechter Commissaris en het Openbaar Ministerie. Donderdagavond vonden de drie huiszoekingen tegelijkertijd plaats.

In een woning werd de motorfiets van de inbraak in de Van De Abeelestraat aangetroffen en diverse goederen van de woninginbraak aan de Molenweg, zoals de televisie en elektrisch gereedschap. In deze woning werden ook de twee verdachten aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd, daar zijn ze in verzekering gesteld. De man en vrouw zitten nu nog vast. In een andere woning werd witgoed en fitnessapparatuur aangetroffen dat afkomstig was van de woninginbraak aan de Molenweg.

Voor het overbrengen van de bij deze twee woningen inbeslaggenomen goederen was een vrachtauto nodig. Het is zeker dat er nog meerdere aanhoudingen in deze zaak gaan plaatsvinden.


«   »