112schouwen.nl
Home » Persberichten » Ongeval op de Zeelandbrug door onwelwording

Ongeval op de Zeelandbrug door onwelwording

Gepubliceerd op 4 april 2017 om 12:18

ZIERIKZEE - Maandagmiddag rond 17.30 uur gebeurde een verkeersongeval op de Zeelandbrug. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse. Twee inzittenden van een personenauto moesten uit hun auto geknipt worden door de brandweer. Vijf personen, waaronder twee kinderen van 3 en 6, zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een onwelwording. De bestuurder van een personenauto, een 50-jarige man uit Nieuwerkerk, reed vanuit Goes in de richting van Zierikzee. Hij verklaarde later onwel geworden te zijn. Diverse getuigen vertelden aan de politie dat zij zagen dat de auto waarin de man reed plots uitweek naar links, daarna naar rechts en tegen de betonnen zijwand van de brug aankwam. Hierna sloeg de auto twee of drie maal over de kop en kwam tot stilstand tegen een tegenligger.

Omstanders verleenden eerste hulp
Omstanders hebben meteen na het ongeval de hulpdiensten ingeschakeld. Zij pasten zelf ook eerste hulp toe door de twee kinderen die achterin de auto zaten te bevrijden. Met een lifehammer sneden ze de gordels van de twee kinderen los waardoor zij veilig de auto konden verlaten. Het kind van 3 liep geen verwondingen op, het kind van 6 raakte lichtgewond aan het hoofd. Hun moeder, een 31-jarige vrouw uit Zierikzee, raakte gewond aan haar rug. Zowel de vrouw als de man zijn door de brandweer uit de auto geknipt, omdat zij bekneld zaten in hun voertuig. Alle vier de inzittenden van de auto zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.

Ook de auto van de tegenligger, een 56-jarige man uit het Belgsiche Langdorp, is weggesleept. De bestuurder liep een breuk aan zijn hand op als gevolg van het ongeval. Ook hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Agenten die op de brug bezig waren met de afhandeling van het ongeval hebben alle voertuigen die op de Zeelandbrug stonden gecontroleerd laten omkeren, zodat de brug na ongeveer twee uur weer vrij was van verkeer. Medewerkers van het team Verkeersongevallen analyse deden onderzoek naar het ongeval.

Zie ook: https://www.112schouwen.nl/204503_meerdere-auto-s-betrokken-bij-ongeval-op-de-zeelandbrug


«   »