112schouwen.nl
Home » Persberichten » Man aangehouden na wilde politie achtervolging in Zierikzee

Man aangehouden na wilde politie achtervolging in Zierikzee

Gepubliceerd op 20 september 2017 om 12:43

Burgh-Haamstede/ Zierikzee - Een 36-jarige Belg die te hard reed en mogelijk onder invloed van drugs achter het stuur zat is in korte tijd twee keer aangehouden. Nadat de man een rijverbod opgelegd had gekregen besloot hij toch weer achter het stuur te kruipen.

Agenten zetten de man op woensdag 20 september rond 4.20 uur aan de kant op de N-57 ter hoogte van Burgh-Haamstede omdat hij te hard reed. Uit het gedrag van de man dachten de dienders af te leiden dat hij dronken was. Een blaastest gaf echter aan dat dat niet het geval was. Toen werd besloten om bij de man een bloedproef af te nemen op het politiebureau. Omdat de verdachte terug in zijn auto ging zitten en weigerde mee te werken is hij uit de auto getrokken en geboeid meegenomen naar het politiebureau.

Politiebureau 
Op het politiebureau in Zierikzee is door een arts bloed bij de Belg afgenomen. Dit wordt getest op de aanwezigheid van verdovende middelen. De man kreeg vervolgens een proces-verbaal uitgereikt en hem werd een rijverbod opgelegd. Daarop is de verdachte in vrijheid gesteld. Hij stapte vervolgens toch weer in zijn auto en ging er vandoor. Daarop ontstond een achtervolging met de politie die ten einde kwam toen de man in een droogstaande sloot reed aan de Altekleinsteweg. Daarop is de Belg wederom aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen en na een paar uur op het politiebureau te hebben gezeten is de man weer in vrijheidgesteld.

E5714889-C96A-4FE3-82B9-E7CA3C294E5F.png


«   »