112schouwen.nl
Home » Persberichten » Man uit Burgh-Haamstede aangehouden bij drugslab in Oostvoorne

Man uit Burgh-Haamstede aangehouden bij drugslab in Oostvoorne

Gepubliceerd op 30 oktober 2017 om 23:52

Oostvoorne - Agenten rolden maandagavond 30 oktober een drugslab op dat was ingericht in een recreatiewoning. Dankzij een tip dat in de omgeving van het chalet een vreemde geur hing, kwamen de agenten bij het lab uit. Vier mannen konden worden aangehouden.

Aan het begin van de avond kwam bij de politiemeldkamer een melding binnen van iemand dat op het recreatiepark en specifiek in de omgeving van het huisje een geur hing die mogelijk op een drugslab zou wijzen. Agenten gingen direct poolshoogte nemen en zagen twee mannen (een 48-jarige man uit Burgh-Haamstede en een 44-jarige man uit Rozenburg) het chalet uit lopen. Daarbij kwam een sterke chemische lucht naar buiten. De mannen werden direct aangehouden door de agenten. Niet veel later kwamen nog twee mannen het huisje uit (30 en 38 jaar uit Colombia). Ook zij werden door de agenten in de kraag gevat.

Drugslab
Vanwege de grote kans dat er in het huisje een drugslab aanwezig zou zijn en de prikkelende geur die uit het huisje kwam, werd besloten de omgeving af te zetten. Bewoners van twee huisjes in de buurt werden gevraagd uit voorzorg te vertrekken. De brandweer kwam assisteren en toen de woning even later gelucht was, kon binnen een onderzoek worden gestart. Daarbij suitten agenten daadwerkelijk op een drugslab en troffen een nog onbekende hoeveelheid chemicaliën en drugs aan.

Nader onderzoek
Forensische rechercheurs startten zodra zij het huisje in konden een (sporen)onderzoek op om te achterhalen wat er precies in het huisje geproduceerd werd en wat de rol van de vier mannen is. Dit onderzoek gaat ook in de aankomende nachtelijke uren door. De drugs en chemicaliën zijn inmiddels in beslag.


«   »