112schouwen.nl
Home » Persberichten » Grote controle op mobiel banditisme bij Bruinisse

Grote controle op mobiel banditisme bij Bruinisse

Gepubliceerd op 10 november 2017 om 16:32

Bruinisse - Donderdag is bij Bruinisse een grote controle gehouden tegen mobiel banditisme. Het politieteam Oosterschedebekken en het politieteam Haringvliet hebben de handen ineengeslagen, samen met Rijksbelastingdienst, AVIM (vreemdelingenpolitie), Douane, recherche, arrestantentaken, team verkeer en vrijwillige politie.

Deze actie is gericht tegen criminele bendes die binnen Europa rondreizen en zich schuldig maken aan verschillende misdrijven, zoals inbraken en straatroven. Door middel van dergelijke controles wordt informatie binnengehaald over werkwijze en structuur van mobiele bendes. Daarmee kan mobiel banditisme beter worden aangepakt.

Openstaande boetes geïnd 
Vele honderen voertuigen zijn van de weg gehaald waaruit vervolgens ter plekke een selectie is gemaakt voor een nadere controle. Bijna 100 voertuigen zijn uitgebreid gecontroleerd. Bij 35 voertuigen krijgt de ANPR-camera’s een ‘hit’. Een ‘hit’is bijvoorbeeld een gestolen auto of een openstaande boete. Door de belastingdienst is op tien voertuigen beslag gelegd en daarvan zijn er acht daadwerkelijk afgevoerd. Tijdens de gehele controle is voor een totaalbedrag van 9.114 euro binnengehaald aan openstaande bedragen.

Diverse overtredingen 
Daarnaast zijn nog een 20-tal processen-verbaal opgemaakt voor onder andere: het niet dragen van de gordel, mobiel bellen (7x), onverzekerd rijden (WAM), inhalen bij doorgetrokken streep, aanwezig hebben van softdrugs; vervallen APK, milieudelict, rijden zonder rijbewijs, tegen de richting rijden en snelheidsovertredingen. Eén persoon is aangehouden omdat deze nog 25 dagen gevangenisstraf had openstaan voor een eerder gepleegde woninginbraak. Ook zijn er diverse mutaties aan ons informatiesysteem toegevoegd van ‘interessante’ voertuigen en personen.


«   »