112schouwen.nl
Home » Persberichten » Hennepkwekerij aangetroffen na vondst drugs in auto

Hennepkwekerij aangetroffen na vondst drugs in auto

Gepubliceerd op 22 februari 2018 om 12:17

Bruinisse - In het onderzoek na de vondst van hennep in een auto in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 februari is in een woning een hennepkwekerij aangetroffen.

Op de N59 werd die nacht een automobilist gecontroleerd en in de auto werd ruim 60 kilo hennep gevonden. De 47-jarige verdachte uit Delft werd aangehouden en in verzekering gesteld. Het politieonderzoek leidde naar een woning aan de Grevelingenhout. Met toestemming van de officier van justitie zijn agenten de woning binnengegaan en troffen daar een hennepkwekerij aan. In de woning waren meerdere kweekruimtes ingericht. In totaal stonden er 293 hennepplanten in de woning. De planten en de kweekapparatuur zijn vernietigd. De politie gaat verder met het onderzoek.

Gevaar
De stroom- en watervoorziening voor deze hennepkwekerij werd illegaal afgenomen. Dit leverde een risico op voor kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

zie ook: https://www.112schouwen.nl/persberichten/234546_tientallen-kilo-s-hennep-aangetroffen-in-auto-op-de-n59


«   »