112schouwen.nl
Home » Persberichten » Politiehond en helikopter ingezet bij koperdiefstal in Bruinisse

Politiehond en helikopter ingezet bij koperdiefstal in Bruinisse

Gepubliceerd op 15 mei 2018 om 10:06

Bruinisse - Maandagavond rond 20.45 uur is een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in de bossen nabij het Grevelingenmeer. Verschillende politieagenten van de eenheden Zeeland-West-Brabant, Rotterdam en de Landelijke Eenheid (politiehelikopter) waren naar hem op zoek, omdat hij werd verdacht van diefstal van koper.

Om ongeveer 19.45 uur kwam er een melding binnen bij de politiemeldkamer dat een man zich verdacht ophield bij een windmolenpark in aanbouw bij het Grevelingenmeer. Agenten zijn poolshoogte gaan nemen en ontdekten dat de man koperen kabels aan het strippen was. Op het moment dat zij de man benaderden ging hij er vandoor. Hij sprong over hekken en ging de bossen in. Omdat Bruinisse ongeveer op de grens van de politie-eenheden Zeeland-West-Brabant en Rotterdam ligt, kwamen collega’s van die eenheid ook meezoeken naar de verdachte. Ook een politiehelikopter zocht mee vanuit de lucht.

Uiteindelijk bleek de neus van een van de politiehonden weer sterker dan alle speurende ogen bij elkaar. De hond trof de verdachte namelijk aan in een dicht stuk bos bij het Grevelingenmeer. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij vandaag zal worden gehoord.


«   »