112schouwen.nl
Home » Persberichten » Politie Schouwen-Duiveland gaat deze zomer samenwerken met Goeree-Overflakkee

Politie Schouwen-Duiveland gaat deze zomer samenwerken met Goeree-Overflakkee

Gepubliceerd op 25 juni 2018 om 15:13

Goeree-Overflakkee/ Schouwen Duiveland - ‘s Zomers zoeken veel toeristen de schoonheid van het eiland Goeree-Overflakkee op. Zo veel dat het aantal inwoners tijdelijk verdubbelt. Het aantal agenten in deze periode verdubbelen lukt niet. Door samen te werken met de politie Oosterscheldebekken (Zeeland) én de inzet van vrijwillige politie is een inventieve oplossing gecreëerd.

Zijn waar nodig
In de zomermaanden neemt het aantal incidenten toe. Vooral verkeer, overlast en hulpverlening vragen extra inzet. Daarnaast blijft het ‘gewone’ leven ook door gaan. Weglopers, branden, hennepkwekerijen, mishandelingen. Om het contact met de bewoners en de afhandeling van alle meldingen te waarborgen is de politie van Goeree de samenwerking aangegaan met agenten van het basisteam Oosterscheldebekken. In de juli en augustus rijdt er een extra politieauto zodat de plekken die extra aandacht nodig hebben op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee deze krijgen.

Op de camping
Zes vrijwillige politieagenten werken in de zomerperiode extra diensten op het eiland. De gemeente Goeree-Overflakkee betaalt voor de vrijwillige agenten, die naast hun reguliere werk volwaardige agent zijn, hun verblijf. Twee recreatieparken, Toppershoedje en Camping de Vrijheid hebben vakantiewoningen beschikbaar gesteld. Hierdoor kunnen de ‘vrijwilligers’ met partner en eventuele kinderen genieten van het moois van het eiland.

Paarden en honden
Zoals gebruikelijk tijdens de zomermaanden zullen agenten te paard, de hondenbrigade en de verkeerspolitie extra op de eilanden surveilleren.


«   »