112schouwen.nl
Home » Persberichten » Drugs en honkbalknuppel gevonden bij aanhouding na verkeersruzie

Drugs en honkbalknuppel gevonden bij aanhouding na verkeersruzie

Gepubliceerd op 23 maart 2019 om 12:24


Zierikzee - Op de Laan van Sint Hilaire namen politieagenten vrijdagmiddag rond 16.45 uur een hoeveelheid drugs en een honkbalknuppel in beslag van een automobilist die even tevoren betrokken was geweest bij een verkeersruzie.

De ruzie begon op de A16, ter hoogte van Rotterdam. De betrokken bestuurder, een man van 34 uit Almere, zou een andere bestuurder (afkomstig uit Renesse) hebben afgesneden waarop deze reageerde door zijn middelvinger op te steken. Dat liet de Almeerder kennelijk niet over zijn kant gaan, want hij bleef de automobilist uit Renesse volgen tot in Zierikzee. Toen de man uit Almere bij de verkeerslichten in Serooskerke (Schouwen-Duiveland) uit zijn achterbak een wapen pakte, werd het de automobilist uit Renesse te gortig en belde hij de politie.

Agenten wachtten beide voertuigen op bij de Laan van Sint Hilaire en hielden het achtervolgende voertuig staande. Uit onderzoek bleek dat de man niet alleen een honkbalknuppel bij zich had, maar ook ruim 18 gram hennep en 22 xtc-pillen, is hij aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar is hij gehoord. Na het afleggen van een verklaring mocht de man om ongeveer 22.00 uur het cellencomplex weer verlaten. Hij deed afstand van de drugs en de honkbalknuppel.

Speekseltest

Van de man uit Almere werd een speekseltest afgenomen op het politiebureau. Hieruit bleek dat hij onder invloed van THC (werkzame bestanddeel in hennep) in zijn auto had gereden. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen van de man. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek is het rijbewijs van de automobilist afgenomen.


«   »