112schouwen.nl
Home » Persberichten » Gezochte TBS’er Henk E. aangehouden

Gezochte TBS’er Henk E. aangehouden

Gepubliceerd op 26 augustus 2020 om 17:49

De gezochte TBS’er H.E. (61) is vanmiddag om 15.31 uur aangehouden in Den Hoorn op Texel. De aanhouding is verricht door het arrestatieteam van de politie op verzoek van FASTNL, het Fugitive Active Search Team dat voortvluchtige veroordeelden, onttrokken criminelen of (jeugd) TBS’ers signaleert en lokaliseert. Henk E werd de laatste tijd ook een aantal keer gezien in Renesse. Ondanks de inzet van de politie en burgernet ontkwam hij telkens. 

Aanleiding voor de aanhouding is een tip geweest van een opvarende van de veerboot naar Texel dat H.E. op de boot gezien zou zijn.

Het arrestatieteam (AT) is ingezet om tot zijn aanhouding over te gaan, omdat de man mogelijk een vuurwapen zou bezitten. Toen het AT een perceel in Den Hoorn verkende, kwam de gezochte TBS’er uit de bosjes en is hij aangehouden. De aanhouding is kalm verlopen.

Op het perceel is een kampement aangetroffen en een fiets. Ook is een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden, dat in beslag is genomen.

H.E. wordt er van verdacht onlangs een discount supermarkt te hebben overvallen in Den Helder. Het onderzoek daarnaar loopt bij de politie-eenheid Noord-Holland. Ook zou hij een aantal jaar geleden betrokken zijn geweest bij een gewapende overval in onder andere Burgh-Haamstede. 

H.E. is aangehouden in het opsporingsonderzoek naar zijn onttrekking aan zijn TBS-maatregel.


«   »