112schouwen.nl
Home » Weer

ZEELAND - Het KNMI heeft voor donderdagochtend code oranje afgegeven in verband met een zware westerstorm.

Donderdagochtend krijgen we te maken met een zware westerstorm. In de ochtend en eerste helft van de middag zijn overal zware windstoten mogelijk van 80-100 km/u. In de tweede helft van de ochtend tot aan het begin van de middag zijn er in Zeeland zelfs zeer zware windstoten mogelijk van 100-120 km/u. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af. Er is risico op omvallende bomen en losse takken. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor dinsdagnacht code geel afgegeven voor plaatselijke gladheid en woensdag voor zware windstoten.

Tot woensdagochtend 07.00 uur is er code geel afgegeven voor lokale gladheid door winterse buien. Alle verkeersdeelnemers kunnen hierdoor hinder ondervinden. Pas bij winterse buien rijgedrag aan. 

Voor woensdag geldt er van 10.00 uur tot 16.00 uur code geel voor de kans op zware windstoten. De wind komt uit het westen en tijdens buien zijn er windstoten tot 90 km/u mogelijk. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen. 

Lees meer »

ZEELAND - Woensdag kans op zware windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Woensdag krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm. In de loop van de nacht zijn er zware windstoten mogelijk van 75-100 km/uur, tijdens buien zijn zeer zware windstoten mogelijk tot 110 km/uur. Overdag houdt de storm aan de kust tot in de tweede helft van de middag aan. Ook dan zijn er zware windstoten van 75-100 km/uur, langs de kust mogelijk tot 110 km/uur. Pas tegen de avond neemt de wind af.

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor zaterdag op zondagnacht code geel afgegeven in verband met zware windstoten.

Vanavond en in de nacht naar zondag kunnen met name in het westen en noorden van het land zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur. In het (oostelijk) Waddengebied zijn in de nacht naar zondag windstoten tot ongeveer 100 km/uur mogelijk. In Zeeland worden windstoten van 80 km/uur verwacht.

Zondagochtend neemt de wind weer af en verdwijnen de zware windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor donderdag code geel afgegeven in verband met de kans op zware windstoten.

Vanaf donderdagochtend geldt er code geel voor zware windstoten van 75-100 km/uur. Aanvankelijk alleen in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland, het IJsselmeergebied en Waddengebied. In de tweede helft van de ochtend volgt de rest van het land, met uitzondering van het zuidoosten. Van het westen uit neemt de wind dan weer af, maar in het noord(oost)en van het land kunnen de zware windstoten voortduren tot halverwege de middag. Buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen. 

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor woensdag code geel afgegeven voor zware windstoten tot 100 km/u.

Aan het einde van komende nacht bereikt een windveld met zware windstoten van 75 tot 100 km/uur het westen. Dit windveld breidt zich morgenochtend vroeg over het hele land uit. De windrichting is zuidwest tot west. Aan de kust zijn er uitschieters tot 120 km/u mogelijk. In de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit af.

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor donderdagmiddag code geel afgegeven voor zware windstoten.

Vanaf donderdagmiddag langs de westkust kans op zware windstoten tot 85 km/uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen. Voor Zeeland is code geel vanaf 12.00 uur van kracht. 

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor donderdag code geel afgegeven in verband met onweersbuien. De buien trekken eind van de middag zeeland in.

In de loop van de middag in het zuiden een toenemende kans op onweersbuien, vanavond ook in het westen en midden van het land. Bij de onweersbuien kan hagel voorkomen. Vannacht trekken de buien naar het oosten weg. Kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen. Code geel is afgegeven van 15.00 uur tot 23.00 uur. 

Lees meer »