112schouwen.nl
Home » Weer

ZEELAND - Het KNMI heeft voor donderdag code geel afgegeven in verband met de kans op zware windstoten.

Vanaf donderdagochtend geldt er code geel voor zware windstoten van 75-100 km/uur. Aanvankelijk alleen in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland, het IJsselmeergebied en Waddengebied. In de tweede helft van de ochtend volgt de rest van het land, met uitzondering van het zuidoosten. Van het westen uit neemt de wind dan weer af, maar in het noord(oost)en van het land kunnen de zware windstoten voortduren tot halverwege de middag. Buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen. 

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor woensdag code geel afgegeven voor zware windstoten tot 100 km/u.

Aan het einde van komende nacht bereikt een windveld met zware windstoten van 75 tot 100 km/uur het westen. Dit windveld breidt zich morgenochtend vroeg over het hele land uit. De windrichting is zuidwest tot west. Aan de kust zijn er uitschieters tot 120 km/u mogelijk. In de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit af.

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor donderdagmiddag code geel afgegeven voor zware windstoten.

Vanaf donderdagmiddag langs de westkust kans op zware windstoten tot 85 km/uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen. Voor Zeeland is code geel vanaf 12.00 uur van kracht. 

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor donderdag code geel afgegeven in verband met onweersbuien. De buien trekken eind van de middag zeeland in.

In de loop van de middag in het zuiden een toenemende kans op onweersbuien, vanavond ook in het westen en midden van het land. Bij de onweersbuien kan hagel voorkomen. Vannacht trekken de buien naar het oosten weg. Kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen. Code geel is afgegeven van 15.00 uur tot 23.00 uur. 

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor Donderdagmiddag en begin van de avond code geel afgegeven voor onweersbuien met harde windstoten. Buitenactiviteiten kunnen hierdoor hinder ondervinden.

Vanuit het westen trekken er enkele onweersbuien oostwaarts over het land. Bij de buien komen lokaal hagel en windstoten rond 60 km/h voor. Voor Zeeland is code geel vanaf 15.00 uur van kracht.

In de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel is vanwege aanhoudende warmte code geel van kracht. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is nog steeds actief.

De warmte wordt geleidelijk verdreven, vrijdag is alleen nog in Limburg code geel voor aanhoudende warmte van kracht. In het weekeinde is het beduidend koeler.

Lees meer »

Op 19 juni 2017 is het hitteplan geactiveerd voor de provincies Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. KNMI heeft code geel afgekondigd voor deze provincies. Het RIVM roept op om regionale hittplannen te activeren en extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen te beperken.

Het hitteplan moet vooral problemen voor ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht beperken. Deze mensen zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen. Het RIVM roept op om in de genoemde provincies extra aandacht te besteden aan deze kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen door het warme weer zo veel mogelijk te beperken.

Maatregelen tegen de zon en hitte 

• Voldoende drinken;
• Dunne kleding dragen die wel enige bescherming biedt     tegen verbranding door de zon;
• Zonnebrandcrème aanbrengen op de huid;
•In de schaduw blijven;
•Lichamelijke inspanning in de middag beperken;
•Houd de woning koel door tijdig gebruik van zonwering, ventilator of airconditioning;
•Let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben.


Tips, advies of hulp nodig?
Voor tips, advies of vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw regionale GGD. Het Rode Kruis deelt ook adviezen via de website en sociale media zolang de hitte aanhoudt.

bron: www.rivm.nl

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor donderdagnacht en vrijdagochtend code geel afgegeven voor onweersbuien en windstoten.

Kans op onweersbuien, vooral de eerste uren mogelijk met windstoten van 60-75 km/uur. Op veel plaatsen valt in totaal 10-20 mm regen, lokaal 20-40 mm als er meerdere buien over dezelfde plaats trekken.


Er is kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor dinsdag en woensdag code geel afgegeven voor zware windstoten en onweersbuien. Code geel is geldig vanaf 12.00 uur tot 00.00 uur.

Dinsdag trekt aan het begin van de middag een zone met onweersbuien en windstoten rond 70 km/uur van zuidwest naar noordoost over het land.

Aan de zuidwestkust staat dinsdag vanaf het middaguur een stormachtige zuidwest- tot westenwind met zware windstoten tot ongeveer 90 km/uur. Het gebied met een stormachtige wind en zware windstoten breidt zich in de loop van de middag en avond van het zuidwesten uit over de gehele kust uit. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen

update: Ook voor woensdag is door het KNMI code geel afgegeven voor zware windstoten. Tot 13.00 uur is code geel van kracht. Daarna trekt de harde wind langzaam weg. Vooral aan de kust is er kans op wind tot ca. 90 km/uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor maandagavond en nacht code geel afgegeven voor onweersbuien. Voor zeeland is code geel afgegeven van 20.00 uur tot 06.00 uur

In de loop van de middag kunnen er in het zuiden en oosten van het land enkele pittige onweersbuien ontstaan, mogelijk met hagel, (zware) windstoten en veel regen in korte tijd.

In de loop van de avond neemt ook elders in het land de kans op enkele forse onweersbuien toe.

Komende nacht trekken de zwaarste buien langzaam naar het oosten weg.

Lees meer »