112schouwen.nl
Home » Weer

ZEELAND - Het KNMI heeft voor dinsdagnacht opnieuw code geel afgegeven voor gladheid door sneeuw en ijzel.

Komende nacht trekt een gebied met lichte winterse neerslag van noord naar zuid over het land. Hierbij is er een kans op ijzel en lichte sneeuw. Dit zorgt ervoor dat er in het hele land plaatselijk verraderlijke gladheid kan voorkomen. In de loop van dinsdagochtend verdwijnt de gladheid. Houd rekening als u de weg op gaat. En volg weersverwachtingen en waarschuwingen. 

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor zeeland code geel afgegeven voor gladheid door sneeuwval. Ook is er zaterdag kans op zware windstoten.

Later vanavond en komende nacht kan het in Zeeland glad worden door bevriezing van het wegdek en sneeuwval. In het midden en zuiden van het land kan het komende nacht en zaterdagochtend lokaal glad worden als gevolg van sneeuwval. De hoeveelheden blijven waarschijnlijk beperkt tot 1 a 2 cm. Zaterdag vanaf begin van de middag gaat het ook hard tot krachtig waaien met windstoten tot 80 km/u. 

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor zaterdagnacht en zondagochtend code geel afgegeven voor gladheid. Door bevriezing van sneeuwresten en de kans op ijzel is er grote kans op gladheid.

Vanavond en komende nacht trekt een gebied met lokaal lichte neerslag van zuidwest naar noordoost over het land. In het zuiden is dat regen die op een nog koude ondergrond kan bevriezen, hierdoor kan het plaatselijk glad worden. Ook kan het glad worden door bevriezing van sneeuwresten. Code geel is tot zondagochtend 08.00 uur van kracht. 

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor woensdag en donderdag code geel afgegeven voor het hele land. Dit in verband met de lage gevoelstemperatuur.

Vannacht en morgenochtend komt door een combinatie van de lage temperatuur en een aantrekkende wind de gevoelstemperatuur onder de -15 graden uit. In de loop van woensdagavond komt de gevoelstemperatuur in het hele land beneden -15 graden uit. Voor zeeland is code geel tot donderdagochtend 11.00 uur van kracht. De gevoelstemperatuur komt tussen de -15 en -18 graden. 

Lees meer »

ZEELAND - Vrijdag is er door het KNMI code geel afgegeven voor sneeuwval. De sneeuw gaat later in de middag over op natte sneeuw of regen.

Morgenochtend bereikt een gebied met (lichte) sneeuw het westen. In de loop van de ochtend breidt de sneeuw zich oostwaarts over het land uit, maar neemt ook in intensiteit af. In de loop van de middag gaat de sneeuw in het westen weer over in regen of natte sneeuw. In totaal kan ongeveer 1-3 cm sneeuw vallen. Voor zeeland is tussen 08.00 uur en 17.00 uur code geel van kracht. Het kan lokaal glad worden. Pas rijgedrag aan en volg waarschuwingen op. 

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor donderdagochtend code oranje afgegeven in verband met een zware westerstorm.

Donderdagochtend krijgen we te maken met een zware westerstorm. In de ochtend en eerste helft van de middag zijn overal zware windstoten mogelijk van 80-100 km/u. In de tweede helft van de ochtend tot aan het begin van de middag zijn er in Zeeland zelfs zeer zware windstoten mogelijk van 100-120 km/u. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af. Er is risico op omvallende bomen en losse takken. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Lees meer »

ZEELAND - Het KNMI heeft voor dinsdagnacht code geel afgegeven voor plaatselijke gladheid en woensdag voor zware windstoten.

Tot woensdagochtend 07.00 uur is er code geel afgegeven voor lokale gladheid door winterse buien. Alle verkeersdeelnemers kunnen hierdoor hinder ondervinden. Pas bij winterse buien rijgedrag aan. 

Voor woensdag geldt er van 10.00 uur tot 16.00 uur code geel voor de kans op zware windstoten. De wind komt uit het westen en tijdens buien zijn er windstoten tot 90 km/u mogelijk. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen. 

Lees meer »

ZEELAND - Woensdag kans op zware windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Woensdag krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm. In de loop van de nacht zijn er zware windstoten mogelijk van 75-100 km/uur, tijdens buien zijn zeer zware windstoten mogelijk tot 110 km/uur. Overdag houdt de storm aan de kust tot in de tweede helft van de middag aan. Ook dan zijn er zware windstoten van 75-100 km/uur, langs de kust mogelijk tot 110 km/uur. Pas tegen de avond neemt de wind af.

Lees meer »