112schouwen.nl
Home » Weer » Code geel voor zware windstoten en onweersbuien

Code geel voor zware windstoten en onweersbuien

Gepubliceerd op 5 juni 2017 om 13:51

ZEELAND - Het KNMI heeft voor dinsdag en woensdag code geel afgegeven voor zware windstoten en onweersbuien. Code geel is geldig vanaf 12.00 uur tot 00.00 uur.

Dinsdag trekt aan het begin van de middag een zone met onweersbuien en windstoten rond 70 km/uur van zuidwest naar noordoost over het land.

Aan de zuidwestkust staat dinsdag vanaf het middaguur een stormachtige zuidwest- tot westenwind met zware windstoten tot ongeveer 90 km/uur. Het gebied met een stormachtige wind en zware windstoten breidt zich in de loop van de middag en avond van het zuidwesten uit over de gehele kust uit. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen

update: Ook voor woensdag is door het KNMI code geel afgegeven voor zware windstoten. Tot 13.00 uur is code geel van kracht. Daarna trekt de harde wind langzaam weg. Vooral aan de kust is er kans op wind tot ca. 90 km/uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen.


«   »