112schouwen.nl
Home » Weer » Code oranje voor onweersbuien met kans op wateroverlast

Code oranje voor onweersbuien met kans op wateroverlast

Gepubliceerd op 29 mei 2018 om 10:07

ZEELAND - Het KNMI heeft voor dinsdag opnieuw code geel afgegeven voor onweer en hevige regenbuien. Hierdoor is er een kans op wateroverlast. Code geel is van 16.00 uur tot 23.00 uur van kracht. 

In de loop van de middag ontstaan er forse onweersbuien. Hierbij valt er plaatselijk zeer veel regen, met wateroverlast tot gevolg. Tevens is er bij de buien kans op hagel en windstoten. De buien verdwijnen in de tweede helft van de avond.

Er is kans op blikseminslag, hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.

 

Update 11.00 uur CODE ORANJE: Onweersbuien met plaatselijk zeer veel regen (50 mm/u) en wateroverlast tot gevolg. Ook is er zeer lokaal kans op zware windstoten van 75 km/u en grote hagelstenen van circa 2 cm.
Gevaar door blikseminslag en wateroverlast. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.


«   »