112schouwen.nl
Home » Weer » Zondag code oranje voor gladheid en sneeuwval

Zondag code oranje voor gladheid en sneeuwval

Gepubliceerd op 5 februari 2021 om 10:35

ZEELAND - Het KNMI heeft code oranje afgegeven in verband met de verwachte sneeuwval van zondag. Op Schouwen-Duiveland kan lokaal meer dan 20 centimeter sneeuw vallen. 

Zaterdagavond gaat het van het zuiden uit sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. De sneeuwval zal zich in de nacht naar zondag noordwaarts uitbreiden, bovendien gaat het hard waaien waardoor de sneeuw kan gaan verstuiven.

Zondag overdag houdt de sneeuwval aan, op veel plaatsen kan tot en met zondagavond 10-20 cm vallen. In het noorden valt wat minder sneeuw, maar daar kan de harde wind voor een sneeuwjacht zorgen.

Code oranje is afgegeven in verband met de langdurige sneeuwval in combinatie met windkracht 6 uit richtingen tussen oost en noordoost en een temperatuur ruim onder het vriespunt zorgen voor stuifsneeuw en de vorming van sneeuwduinen. Gemiddeld valt er in totaal 10-20cm.

Er is een groot gevaar voor gladheid. Grote risico's voor weggebruikers. Pas uw rij- en reisgedrag aan. Houd rekening met langere reistijden op de weg en in het openbaar vervoer. Volg weerberichten en waarschuwingen.


«   »