112schouwen.nl
Home » Weer » Code geel in verband met zware onweersbuien

Code geel in verband met zware onweersbuien

Gepubliceerd op 8 mei 2021 om 18:49

ZEELAND - Het KNMI heeft voor zondag op twee momenten code geel afgegeven in verband met zware onweersbuien met windstoten en kans op veel regen en hagel. De waarschuwing is zondagochtend tussen 09.00 uur en 12.00 uur en in de avond tussen 21.00 uur en 00.00 uur van kracht.

Zondagochtend kunnen er vooral in het het westen en midden van het land enkele onweersbuien voorkomen. Deze buien kunnen lokaal gepaard gaan met hagel en windstoten tot ca. 60 km/u.

Zondagavond kunnen in het westen van het land opnieuw onweersbuien voorkomen. Lokaal is er weer hagel mogelijk en er kunnen zeer lokaal zware windstoten optreden tot ca. 75 km/u. Bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen, met lokale wateroverlast tot gevolg. De buien trekken in de loop van de avond in noordwaartse richting via het Waddengebied weer de Noordzee op.

Er is kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.


«   »