Twee paarden in de sloot door kettingbotsing op Heuvelsweg

Gepubliceerd op 31 augustus 2022 om 18:38

KERKWERVE - Door een ongeval op de Heuvelsweg tussen Kerkwerve en Brouwershaven zijn vanmiddag twee paarden in een sloot gesprongen. 

Rond 16.30 uur werden meerdere hulpdiensten opgeroepen voor een kettingbotsing op de Heuvelsweg. Het ongeval ontstond nadat vier uitgebroken paarden terug werden gebracht naar een wei. Hierdoor werd het verkeer op de Heuvelsweg kort tegen gehouden waarna het ongeval ontstond. Door het ongeval schrokken de paarden waardoor twee paarden in een naastgelegen sloot terecht kwamen. 

Bij het ongeval kwamen een personenauto, bakwagen en bestelbus in botsing. Één persoon liep verwondingen op en is ter controle vervoerd. De betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. De Heuvelsweg was tussen Kerkwerve en de Turelureweg langere tijd afgesloten vanwege de hulpverlening. 

De brandweer van Brouwershaven en Zierikzee werden ingezet voor de redding van de twee paarden. Met behulp van een lier op het hulpverleningsvoertuig konden de twee paarden uit de sloot getrokken worden. Een dierenarts is ter plaatse gekomen om de twee paarden te controleren op verwondingen.