Middelbrand in woning aan de Veerdijk in Zonnemaire

Gepubliceerd op 4 december 2022 om 02:00

ZONNEMAIRE - In een B&B aan de Veerdijk in Zonnemaire was zaterdagnacht brand ontstaan. De brandweer schaalde op naar het sein middelbrand. 

De brand bij Bed and Breakfast "School15" werd rond 00.00 uur ontdekt rondom de schoorsteen van de openhaard. Brandweerploegen vanuit Brouwershaven, Dreischor en Zierikzee werden met spoed opgeroepen. Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake van een brand tussen de muur van de woning. Vanwege de inzet van twee blusvoertuigen werd rond 00.30 uur opgeschaald naar het sein middelbrand. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) moest de brandweer sloopwerkzaamheden verrichten om de brand te kunnen blussen.

Nadat de betimmering bij de schoorsteen verwijderd was en de brand volledig geblust was, kon de officier van dienst om 01.15 uur het sein brand meester geven. De aanwezige gasten, waaronder twee jongere kinderen, werden opgevangen in het blusvoertuig van Brouwershaven. De twee kinderen hebben een traumabeertje gekregen tegen de schrik. Bij de brand raakte niemand gewond.