Traumahelikopter landt bij Oosterland voor melding in Zierikzee

Gepubliceerd op 24 december 2022 om 14:23

ZIERIKZEE - Meerdere hulpdiensten, waaronder het mobiel medisch team, zijn zaterdagochtend ingezet voor een incident in een woning in Zierikzee. 

Rond 11.30 uur werden twee ambulances en de brandweer ingezet voor een ernstig incident aan de Scheepstimmerdijk in Zierikzee. Rond 11.45 uur werd ook de assistentie van een traumateam opgeroepen. In eerste instantie werd de helikopter uit Nijmegen opgeroepen maar nadat de traumahelikopter uit Rotterdam beschikbaar was werd deze ingezet. 

Nadat de patiënt door de brandweer uit de woning was getild is deze onder politiebegeleiding richting de traumahelikopter gereden. De ambulances zijn de helikopter ter hoogte van Oosterland tegemoet gereden waar de helikopter rond 12.25 uur landde langs de N59. Na behandeling door de trauma-arts is de patiënt rond 13.00 uur per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. 

Vanwege de inzet van de hulpdiensten werd de Oud Heiligeweg afgesloten door Rijkswaterstaat en de politie. Wat er precies aan de hand was, is nog onduidelijk.