KNRM Neeltje Jans bezorgt kerstbroden in ankergebied

Gepubliceerd op 25 december 2022 om 10:49

NEELTJE JANS - De laatste oefendag van het jaar is niet alleen een bijzondere voor de reddingbootbemanning maar zeker ook voor de bemanning van de ankerliggers voor de Zeeuwse kust.

Zo’n 20 km uit de kust van Walcheren ligt het ankergebied Steenbank. Als de reddingboot daar naar toe gestuurd wordt dan is het vaak om zieken of gewonden van boord van een van de voor anker liggende zeeschepen te halen. In vaktermen heet dat een MEDEVAC.

Zaterdag was de aanleiding voor het bezoek van de KNRM een stuk vrolijker. De redders van KNRM-reddingstation Neeltje Jans hadden reddingboot Koopmansdank namelijk vol gestopt met kerstbroden. De kerstbroden zijn dit jaar beschikbaar gesteld door International Food Services en kosteloos geleverd door Koolwijk Shipstores.

De zeelui die aan boord van de ankerliggers verblijven vieren kerst ver van huis en zonder familie. Ze liggen soms al weken voor de Zeeuwse kust te wachten op lading en van boord kunnen ze niet. Wat is er dan leuker dan een beetje afleiding in de vorm van een bezoekje van een reddingboot. Als die dan ook nog eens kerstbroden uitdeelt dan is dat voor iedereen een mooi begin van de feestdagen.