Uitslaande brand in woning Burgh-Haamstede, brand vermoedelijk aangestoken

Gepubliceerd op 18 januari 2023 om 03:38

BURGH-HAAMSTEDE - Een hoekwoning aan het Sluispad in Burgh-Haamstede is zwaar beschadigd geraakt na een hevige uitslaande brand. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand werd rond 01.15 uur ontdekt door omwonenden van het Sluispad en was bij aankomst van de brandweer al uitslaand. Omdat het niet duidelijk was of er nog personen in de woning aanwezig waren werd opgeschaald naar het sein middelbrand. Brandweerploegen uit Burgh-Haamstede en Renesse hadden de brand rond 02.00 uur onder controle. Door de brand is de volledige benedenverdieping uitgebrand, de rest van de woning raakte flink beschadigd. Een doorzoeking door de brandweer wees uit dat er geen personen in de woning aanwezig waren.


Omdat de brand hoogstwaarschijnlijk is aangestoken is de politie een onderzoek gestart. De woning zal de komende nacht bewaakt blijven door een eenheid van de politie. Leden van team brandonderzoek en de Forensische Opsporing starten woensdagochtend met een uitgebreid onderzoek bij de woning. De straat blijft tot die tijd volledig afgesloten. 


Op 22 mei 2022 werd de bewoonster van de woning, op straat, overgoten met een bijtende zuur. Voor zover bekend werd er toendertijd niemand aangehouden. De politie onderzoekt of er een verband is met het zuur incident en de brandstichting van vannacht. Volgens de hulpdiensten was de bewoonster tijdens het uitbreken van de brand niet aanwezig in de woning. 

Zie ook: Vrouw met zuur overgoten in Burgh-Haamstede