Drie auto’s en bestelbus uitgebrand in Renesse

Gepubliceerd op 26 februari 2023 om 00:33

RENESSE - Bij een hevige brand op een parkeerplaats aan de rand van het centrum van Renesse zijn zaterdagavond vier voertuigen uitgebrand. Niemand raakte gewond. 

De brand ontstond rond 22.15 uur in een geparkeerde Range Rover op een parkeerplaats aan de Laone in Renesse. De brand sloeg al snel over naar twee andere personenauto's en een bestelbus. Omdat de brandweer van Renesse wegens technische problemen niet kon uitrukken werd de brandweer van Burgh-Haamstede met spoed opgeroepen. Uiteindelijk zijn drie personenauto's en een bestelbus zo goed als volledig uitgebrand. Door de brandweer zijn twee flessen met brandbare stoffen verwijderd uit de bedrijfsbus.


Na meer dan een uur blussen was de brand volledig uit en kon de brandweer inpakken. De politie heeft een aantal getuigen gesproken maar van brandstichting zou geen sprake zijn. Volgens de brandweer is een technische mankement de oorzaak geweest van de hevige brand. Een berginsgbedrijf is opgeroepen om de uitgebrande auto's weg te slepen. Vier andere auto's raakten vanwege de hitte beschadigd. 

Zie ook:

Politie onderzoekt oorzaak van brand in Renesse