Inzamelingsactie na verwoestende brand bij restaurant ‘t Torentje

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 19:42

BURGH-HAAMSTEDE - Een "vaste" bewoner van camping 't Torentje is een inzamelingsactie gestart nadat het gelijknamige restaurant op het terrein zwaar beschadigd raakte door een brand. 

De eigenaar van het restaurant werd zaterdagochtend gewekt door zijn zoon (fotograaf voor 112schouwen.nl) nadat zijn pieper was afgegaan. Een hevige uitslaande brand verwoeste de keuken van de brasserie volledig. Het gedeelte voor de gasten liep zware roet en waterschade op waardoor alles als verloren moet worden beschouwd. Tatjana Kramer en Naomé Velazquez besloten direct om een inzamelingsactie voor eigenaar Arjan Rossen te starten.

"Dit zo vlak voor het hoogseizoen. Arjan die samen met zijn schoonvader de benen voor iedereen uit zijn lijf rent. Bij wie het ongeluk al aan zijn been hangt, krijgt nu dit weer op zijn dak.

Het eerste wat men nu denkt, was hij niet verzekerd dan? Natuurlijk wel, maar wat denk je van dagwaarde, personeel wat nu ineens zonder baan zit, Arjan die zonder inkomen zit en eerst moeten wachten op de experts van de verzekeringen, terwijl elke seconde telt. NU moet er schoongemaakt worden, NU moet er verbouwd worden, want het Team moet NU voor de wintermaanden alles bij elkaar verdienen. Hard werken willen en kunnen ze wel, maar hebben gewoon net even dat steuntje van ons nodig."

Dat veel mensen met Arjen en zijn team meeleven is op de eerste dag van de inzamelingsactie goed zichtbaar. Aan het einde van de dag was al €7.500 euro opgehaald.

Doneren kan via: