Kite-uitrusting gevonden tijdens zoekactie naar surfer bij Brouwersdam

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 15:19

SCHARENDIJKE - Bij een zoekactie naar een kitesurfer is uitrusting aangetroffen in de Noordzee. De zoekactie werd opgestart na een melding van een surfer in de problemen. 

De kustwacht startte een zoekactie bij de Brouwersdam na een melding dat een kitesurfer mogelijk in de problemen was geraakt bij de Brouwersdam. Reddingsboten uit Ouddorp en Neeltje Jans werden opgeroepen nadat een toerist had gezien dat een kiter enkele honderden meters uit de kant aan een kite hing. Vanuit de lucht werd gezocht met een helikopter van de kustwacht. 

Volgens de politie is tijdens de zoekactie kite-uitrusting gevonden door een reddingsboot. Een watersporter werd tijdens de zoekactie niet aangetroffen. De zoekactie werd rond 15.00 uur gestaakt. Voor zover bekend zijn er geen vermissingen binnen gekomen bij de hulpdiensten. 

Update: De kustwacht heeft laten weten dat de persoon van de gevonden uitrusting veilig op het strand was aangekomen voor de komst van de hulpdiensten. De man had zijn kite laten schieten en kon zelfstandig naar de kust zwemmen. Omdat de man zichzelf niet had gemeld bij de kustwacht werd de zoekactie opgestart.