Twee gewonden bij ernstig ongeval op Philipsdam

Gepubliceerd op 8 juni 2023 om 16:56

BRUINISSE - Bij een ernstig ongeval op de Philipsdam tussen Bruinisse en Sint Philipsland zijn meerdere personen gewond geraakt. Vanwege onderzoek zal de weg nog uren afgesloten blijven. 

Omstreeks 15.45 uur zijn een klassieke Corvette en twee bestelbussen in botsing gekomen op de brug van de Philipsdam. Direct werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde 15 minuten later midden op de weg. Twee personen liepen verwondingen op en zijn met spoed vervoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam. 

Rond 16.15 uur werd de brandweer nog met spoed opgeroepen ter assistentie bij het veiligstellen van de betrokken voertuigen. De Corvette uit 1961 nam deel aan een tourtocht door Zeeland, de klassieker raakte zwaar beschadigd en zal niet meer te repareren zijn. Vanweg het ongeval en het politieonderzoek zal de weg nog enkele uren afgesloten blijven voor onderzoek. 

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moeten worden weggesleept. Verkeer wordt via de naastgelegen parallelweg gestuurd. Het ongeval zou zijn ontstaan toen de auto stilstond voor de open brug en de bestelbus hier achterop klapte. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend.