Opnieuw hevige bermbrand bij Brouwershaven

Gepubliceerd op 11 juli 2023 om 18:05

BROUWERSHAVEN - Dinsdagmiddag was opnieuw brand uitgebroken aan de Kijkuitsedijk bij Brouwershaven. De brandweer schaalde op naar middelbrand maar een tweede blusvoertuig kwam door personeelstekort niet ter plaatse. 

De bermbrand werd rond 15.30 uur ontdekt in de polder tussen Brouwershaven en Zonnemaire. Vanwege de droogte sloegen de vlammen snel omzich heen. Direct werden een tankautospuit en waterwagen opgeroepen voor de brandbestrijding. Omdat de brandweer van Brouwershaven kampte met een bezettingsprobleem werd de brandweer van Kerkwerve ingezet. Bij aankomst van de blusploeg werd vanwege de waterwinning en opervlakte van de brand (ongeveer 100 meter) om 15.45 uur opgeschaald naar middelbrand.


Een tweede blusvoertuig kwam echter nooit ter plekke omdat posten uit Dreischor, Scharendijke en Burgh-Haamstede niet genoeg personeel op de kazerne hadden om een wagen te vullen.
Het lukte de brandweer uit Kerkwerve om samen met de hulp van een waterwagen de brand te blussen. Om 16.00 uur kon het sein brand meester gegeven worden en werd gestart met nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.