Grote zoekactie na melding auto te water bij Oosterscheldekering

Gepubliceerd op 19 juli 2023 om 23:43

BURGH-HAAMSTEDE - De hulpdiensten zijn woensdagavond massaal uitgerukt nadat een melding was gedaan dat er een auto bij de Oosterscheldekering dreef. 

De hulpdiensten werden rond 21.40 met spoed opgeroepen nadat een voorbijganger een dak van een auto had gezien in het water bij de Oosterscheldekering. Direct werden twee duikteams, een tankautospuit, een hoogwerker, strandjeep en een oppervlakte reddingsteam uit Oude-Tonge met spoed opgeroepen.

 

Vanuit de kustwacht werden twee reddingsboten en een helikopter ingezet om te assisteren bij de zoekactie. Uit voorzorg stonden twee ambulances en een traumahelikopter stand-by mocht de auto aangetroffen worden. 

 

Na lang zoeken en navragen bij vissers, welke al langere tijd op het strand aanwezig waren, werd niets aangetroffen wat zou duiden op een te water geraakte auto. Ook werden geen sporen richting het water gevonden. Nadat de camerabeelden van de Oosterscheldekering waren terug gekeken werd de zoekactie om 23.00 uur gestaakt. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laat weten uit te gaan van een loze melding.