Niets aangetroffen bij onderzoek naar stoffelijk overschot bij Bruinisse

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 16:11

Bruinisse - In Bruinisse is de politie bezig met een onderzoek naar aanleiding van een melding van twee recreanten nadat zij een stoffelijk overschot hebben zien drijven.

Volgens de politie zouden de recreanten het stoffelijk overschot hebben zien drijven nabij de Parallelweg. Momenteel zijn een politieboot van de Landelijke Eenheid en een boot van Rijkswaterstaat ter plekke. Een vliegtuig van de kustwacht heeft langere tijd boven de locatie gecirkeld ter ondersteuning. Ook de Recherche en Forensische Opsporing zijn ter plekke. Het stoffelijk overschot is nog niet aangetroffen.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie werd ingezet om met behulp van sonar een zoekslag te maken. Duikers van de Dienst Speciale Interventies (DSI) stonden stand-by om eventueel ingezet te worden. 

Rond 17.30 uur is de zoekactie naar het stoffelijk overschot gestaakt. Door het LTOZ werden meerderen voorwerpen aangetroffen maar niets wat op een lichaam zou duiden. Voor zover bekend zijn er geen vermissingen bekend bij de politie. Volgens de politie zouden houten paaltjes zijn aangezien voor een lichaam.