Hulpdiensten groots ingezet voor stropers op Oosterscheldekering

Gepubliceerd op 22 oktober 2023 om 14:25

BURGH-HAAMSTEDE - De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal ingezet nadat melding was gemaakt dat iemand te water was geraakt bij de Oosterscheldekering. 

De hulpdiensten waren grootschalig opgeroepen om uit te kijken naar een persoon die te water was geraakt bij de Oosterscheldekering. Nadat er contact was gezocht met de melder werd duidelijk dat het zou gaan om een persoon die van de kering gesprongen zou zijn. De KNRM werd opgeroepen om met twee reddingsboten zoekslagen te maken. Ook een politiehelikopter is mee gaan zoeken. Brandweerduikers en het oppervlakte reddingsteam zijn niet meer ingezet vanwege een te sterke stroming naar de Noordzee.

Tijdens de zoekactie werd duidelijk dat twee stropers zich bevonden op een verboden deel van de kering. Volgens de woordvoerder van de politie kon één persoon aangehouden worden voor stroping. De tweede man wist te vluchten en werd na een zoekactie tussen de pijlers niet meer aangetroffen. De politie heeft het incident verder in onderzoek. Van een persoon te water bleek uiteindelijk geen sprake te zijn.