Rustige jaarwisseling voor de Zeeuwse brandweer, drie meldingen op Schouwen-Duiveland

Gepubliceerd op 1 januari 2024 om 19:21

ZEELAND - De brandweer in Zeeland is met de jaarwisseling 62 keer ingezet. Dit is het laagste aantal uitrukken tijdens de jaarwisseling in Zeeland. Er is geen geweld gebruikt tegen de brandweer.

De brandweer werd in Zeeland tussen zondagochtend en maandagochtend 62 keer ingezet. In 53 gevallen ging dit om (kleinere) branden zoals containers en bermen. Bij geen van de inzitten werd agressie of geweld gebruikt tegen de brandweer. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) kan tevreden terug kijken op de professionele inzet van de brandweermensen en andere veiligheidspartners. De brandweer op Schouwen-Duiveland werd in totaal drie keer ingezet vanwege een brand.

Om 22.20 uur ontstond een brand in een conifeer aan de  Burgemeester de Bruijnstraat in Ellemeet. De brandweer van Renesse had de brand snel onder controle.

Een uur na de jaarswisseling ontstond aan de Mulockstraat in Zierikzee een korte maar felle brand in een konijnenhok. De bewoner wist de brand zelf te blussen, de brandweer verrichte een nacontrole. Helaas zijn bij deze brand meerdere konijnen omgekomen. 

Vanochtend werd de brandweer van Renesse opgeroepen om een buitenbrand te blussen aan de Stoofweg bij Noordwelle. 

Konijnen overleden bij brand in Zierikzee 📷

Conifeer gaat in vlammen op in Ellemeet 📷