Jeep van politie muurvast op strand bij Ellemeet

Gepubliceerd op 27 januari 2024 om 02:45

ELLEMEET - De politie is vannacht rond 01.00 uur vast komen te zitten met de strandjeep op het strand ter hoogte van Ellemeet. 

De politie was, bij de Brouwersdam, met de strandjeep het strand op gegaan om een surveillance ronde te rijden over een stuk strand. Ter hoogte van strandpaviljoen Corazon kam het voertuig in een los stuk zand terecht en was er geen beweging meer in de jeep te krijgen. Omdat het opkomend tij was, werd de brandweer opgeroepen om met hun strandjeep te komen assisteren.

Al snel bleek de politiejeep zo diep vast te zitten dat het niet mogelijk was voor de brandweer om het voertuig los te trekken. Om de jeep voor hoog water los te krijgen werd een Unimog van de KNRM Ouddorp gealarmeerd. Met behulp van de zware Unimog was de jeep snel losgetrokken. Het politievoertuig liep verder geen schade op.


Enkele jaren geleden raakte ter hoogte van Renesse een politievoertuig in de problemen tijdens een reddingsactie bij opkomend tij. Toen verdween het voertuig kopje onder in de Noordzee.