Twee ruiters en hardloper gewond op strand van Renesse

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 21:23

RENESSE - Verschillende hulpverleners zijn dit weekend ingezet nadat personen gewond zijn geraakt op het strand van Renesse. Twee inzitten waren tijdens de jaarlijkse Straô van Renesse.

Zaterdag aan het begin van de middag kwam een ruiter tijdens de Straô van Renesse ten val toen een paard op hol sloeg. De ambulancedienst, reddingsbrigade en de strandjeep van de brandweer werden met spoed ingezet voor de behandeling van het slachtoffer. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is de persoon met de strandjeep naar de gereedstaande ambulance vervoerd. 

Twee uur na de eerste inzet werden de hulpdiensten opnieuw opgeroepen voor een gewonde ruiter op het strand van Renesse. Een ruiter was tijdens de Straô gevallen en had hierbij een schop gekregen van het paard. Na behandeling is het slachtoffer door de brandweer vervoerd naar een ambulance. 

Ook zondag werd de strandjeep van de brandweer opgeroepen ter assistentie van het ambulancepersoneel op het strand van Renesse. Ter hoogte van de Laone was een hardloper ten val gekomen en gewond geraakt. Na stabilisatie is de patiënt vervoerd naar het ziekenhuis.