Achtergelaten bier en muts zorgen voor grote inzet van hulpdiensten in Brouwershaven

Gepubliceerd op 27 februari 2024 om 23:11

BROUWERSHAVEN - De hulpdiensten zijn dinsdagavond massaal uitgerukt na een melding dat een persoon mogelijk te water was geraakt bij de jachthaven in Brouwershaven. 

Voorbijgangers troffen rond 22.00 uur op een bankje naast het water een vol opengemaakt blik bier, een muts en een tas aan. Omdat de spullen werden herkent en van een, voor de hulpdiensten, bekende alcoholist waren die niet zomaar zijn spullen (bier) achterlaat, werd gedacht dat deze mogelijk in de jachthaven was gevallen. Direct werden een blusploeg, een oppervlaktereddingsteam, twee duikteams, een hoogwerker en twee ambulances met spoed naar de jachthaven gestuurd.

De politie is naar de woning van de man gereden om te controleren of hij niet thuis was. Nadat de brandweer een eerste zoekslag maakte op de steigers van de haven kwam het bericht van de politie dat de man lag te slapen in zijn woning. Hierop zijn de aanrijdende eenheden afgemeld.

Nadat zeker was dat het echt om zijn spullen ging, zijn de aanwezig hulpdiensten ook retour gegaan. De muts en tas zijn door de politie terug gebracht. Het nog volle blik bier is leeggegooid.