Zes maanden cel en rijontzegging geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval Brouwersdam

Gepubliceerd op 22 maart 2024 om 18:25

BROUWERSDAM - De Officier van Justitie heeft zes maanden cel en een rijontzegging geëist tegen een 28-jarige verdachte van een dodelijk ongeval op de Brouwersdam. De verdachte zegt zelf in slaap te zijn gevallen tijdens het rijden. 

Op 3 november 2022 ontstaat een ernstig verkeersongeval op de doorgaande weg (N57) over de Brouwersdam. Rond 07.30 uur 's morgens belandt een automobilist, met hoge snelheid, op de verkeerde weghelft en komt frontaal in botsing met de 32-jarige Lindsey en haar hondje Boy. Ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten komen ze beiden om het leven. De bestuurder van de andere auto, een 28-jarige man uit Ouddorp, wordt aangehouden voor het veroorzaken van het dodelijke ongeval. Na een ademanalyse, die twee uur later werd afgenomen, bleek van rijden onder invloed geen sprake te zijn. 

De verdachte verklaard de hele nacht niet geslapen te hebben vanwege zijn werk als DJ. Hij kwam die nacht uit Nijmegen en stapte, nadat hij door een vriend naar Schore was gebracht, in de auto om door te rijden naar Ouddorp. Volgens meerdere getuigen reed de man kort op zijn voorgangers en haalt meerdere keren met hoge snelheid in. Op de Brouwersdam ging het uiteindelijk mis met fatale gevolgen. De verdachte zegt zelf in slaap te zijn gevallen en daardoor op de verkeerde weghelft terecht te zijn gekomen. De Officier gelooft dit niet omdat de man die ochtend al meerdere keren met hoge snelheid aan het inhalen was over de doorgetrokken streep. Getuigen verklaarden dat dit ook eerder op de Brouwersdam al was gebeurd, enkele minuten voor het ongeval. Een andere getuige zegt dat de auto van de verdachte langzaam naar de andere helft ging, wat het verhaal van het in slaap vallen zou ondersteunen. 

De Officier gaat niet mee in het verhaal van de laatste getuige en eist daarom zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, en proeftijd van twee jaar en een rijontzegging van twee jaar. De advocaat van de verdachte vindt, vanwege de verklaring van de getuige die achter het voertuig heeft gereden, een taakstraf en een boete voldoende. De uitspraak zal op 5 april plaatsvinden. 

Zie ook: Persoon overleden bij frontale botsing op Brouwersdam