Overleden persoon aangetroffen in haven van Den Osse

Gepubliceerd op 26 maart 2024 om 09:01

DEN OSSE - De hulpdiensten zijn dinsdagochtend groots uitgerukt na een melding van een ter water geraakte persoon aan de Haven van Den Osse. Ondanks de snelle hulp bleek de persoon al te zijn overleden. 

Medewerkers van duikvaartuig "Hydra" van de mijnendienst van Defensie troffen maandagochtend rond 07.15 uur een persoon aan in het water aan de Haven van Den Osse. Vanuit de brandweer werden direct twee blusvoertuigen, twee duikteams, een redvoertuig en een oppervlaktereddingsteam gealarmeerd. Ook werden twee ambulances en de Rotterdamse traumahelikopter gealarmeerd. 

Bij aankomst van de blusploeg van Brouwershaven en de Officier van Dienst (OVD) bleek de persoon al te zijn overleden waarop de meeste brandweereenheden en de traumahelikopter werden afgemeld. Een duiker van Defensie is in overleg met de politie het water in gegaan om het stoffelijk overschot in samenwerking met de brandweer te bergen. 

Hoe de persoon te water is geraakt en wanneer dit gebeurd zou zijn, is nog niet bekend. De haven is afgezet voor sporenonderzoek door de Forensische Opsporing.