Bestuurder loopt ijskoude Oosterschelde in tijdens controle door politie

Gepubliceerd op 23 april 2024 om 11:30

BRUINISSE - Vannacht werden rond 00.00 uur meerdere brandweerploegen opgeroepen voor een melding van een persoon te water op de Philipsdam tussen Bruinisse en Sint Philipsland. De dronken man kwam zelfstandig uit het water. 

Op de Philipsdam troffen agenten rond 23.45 uur een voertuig in de berm aan met gevarenlichten. Zij hebben de bestuurder, een 28-jarige man uit Katwijk, aangesproken. Op de bijrijdersstoel lag een lege fles drank waarvan het vermoeden bestond dat de man deze had opgedronken. Hierom werd een blaastest afgenomen door de politie. Bij het in bewaring nemen van de autosleutel ging de bestuurder ervandoor door de weg over te steken richting de Oosterschelde. Voordat de agenten het door hadden stapte hij in het ijskoude water. Direct werden meerdere brandweerploegen, waaronder duikteams, gealarmeerd.

Na ongeveer vijf minuten hebben zij de bestuurder uit het water kunnen praten en in zijn auto kunnen zetten. Omdat de agenten de man niet hebben zien rijden konden ze enkel een rijverbod geven. De man liep een nat pak op maar raakte niet gewond.