Zoekactie naar vermiste duiker bij Scharendijke

Gepubliceerd op 12 juni 2016 om 12:52

SCHARENDIJKE - Aan de Haven Kloosternol in Scharendijke wordt sinds gister middag gezocht naar een vermiste duiker.

De melding kwam rond 16.25 binnen bij de hulpdiensten. Er werden meerdere ambulances en duikploegen van de brandweer opgeroepen. Maar omdat de duikplek te diep is voor brandweer duikers zijn deze niet meer ingezet maar is er gewacht tot de komst van marineduikers. 

In de tussentijd waren wel twee ervaren duikers op eigen beweging gaan zoeken. Vanaf het water werd er met KNRM boten gezocht en vanuit de lucht werd gezocht met een helikopter. 

De brandweer inzet werd rond 19.00 beëindigd. Duikers van defensie zijn begonnen met het zoeken naar de duiker. De hulpdiensten gaan ervanuit dat de duiker niet meer in leven is. Nadat de defensieduikers rond 22.00 uur nog niks hadden gevonden werd er gestopt met zoeken. Vandaag wordt er verder gezocht naar de duiker. Op de duikplek mag vandaag niet gedoken worden door andere duikers. 

Update 14.30

Omstreeks 14.30 heeft de politie bekend gemaakt dat de duiker is aangetroffen en de berging is begonnen. Het lichaam werd door een sonar aangetroffen waarna duikers in het water zijn gegaan. Later in het mortuarium wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het overlijden.