KNRM oefent meerdere scenario's op de Oosterschelde

Gepubliceerd op 23 juni 2016 om 17:55

OOSTERSCHELDE- De KNRM van Neeltje Jans heeft woensdagavond geoefend met vijf verschillende scenario’s op de Oosterschelde.

Het eerste scenario was een vermiste zwemmer ter hoogte van Wissekerke. Meteen begon de Fret te zoeken en enige tijd later kwam de Koopmansdank erbij om te helpen zoeken. Toen de ‘’zwemmer’’ eenmaal was aangetroffen werd hij aan boord van de fret genomen waarna de Koopmansdank hem met behulp van de drenkelingenklep oppikte waarna ze verder konden naar  het volgende scenario.

 

Het tweede scenario was een man overboord in de haven van Roompot Marina. Toen de boten daar aankwamen heeft de Koopmansdank wederom de ‘’drenkeling’’ aan boord genomen met behulp van de drenkelingenklep en  een redder in het water waarna deze is overgezet naar de Fret en ze door konden naar het volgende scenario.

 

Het derde scenario was gericht op het om leren gaan met de blusapparatuur aan boord van de schepen na enige tijd met de apparatuur werken gingen ze door naar het volgende scenario

 

het vierde scenario was een kotter met  motor problemen waarbij de Koopmansdank langszij ging en vervolgens aan het schip koppelde met een speciale methode voor kotters waardoor de boten makkelijker manoeuvreerbaar zijn. Nadat de boten weer los waren gekoppeld kon de Koopmansdank verder naar het vijfde en laatste scenario.

 

Het vijfde scenario was een persoon die van de Oosterschelde kering afgevallen en daardoor de Noordzee op dreven. Nadat de Koopmansdank door de sluis was spoedde deze zich richting de ‘’drenkeling’’ en heeft deze wederom succesvol uit het water gehaald waarna de oefening voorbij was en ze terug konden naar de haven.

 

Eenmaal in de haven hebben de opstappers de spullen afgespoten, opgeruimd en een nabespreking gehad waarna de oefenavond voorbij was.

knrm3.png

knrm4.png

knrm5.png

knrm6.png

knrm7.png

knrm8.png

knrm9.png

knrm11.png

knrm12.png

knrm13.png

knrm14.png

 

 

KNRM2.png


«   »