Zoekactie naar omgeslagen reddingsboot bij Neeltje Jans

Gepubliceerd op 4 augustus 2016 om 10:24

NEELTJE JANS - Woensdagavond werden omstreeks 21.40 meerdere reddingsboten, ambulances en een traumahelikopter opgeroepen voor een omgeslagen vaartuig ter hoogte van Neeltje Jans.

De reddingsboot (Jan B) van de reddingsbrigade van Zierikzee was na het bewaken van een een zwemtocht bij Oostkapelle onderweg terug naar Zierikzee. Ter hoogte van Neeltje Jans ging het fout en sloeg de boot om. De bemanning wist nog optijd alarm te slaan. Er werden twee boten van de KNRM en een SAR helikopter opgeroepen voor de zoekactie naar de boot en de drie bemanningsleden. Door de duisternis en het niet weten van de locatie duurde het ongeveer een uur voordat de personen werden gevonden. De bemanningsleden zijn naar de KNRM post bij Neeltje Jans gebracht waar drie ambulances en een traumahelikopter klaar stonden.

Twee van de drenkelingen waren aanspreekbaar maar sterk afgekoeld, de derde drenkeling is buiten kennis geweest en voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De reddingsboot is door de KNRM omgedraaid en naar Neeltje Jans gesleept. 


«   »