Lichaam 51-jarige surfer gevonden na urenlange zoekactie op Grevelingenmeer

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 00:07

BRUINISSE - Na een urenlange zoekactie naar een vermiste windsurfer is vanavond het lichaam van de 51-jarige man gevonden in het Grevelingenmeer. De surfer raakte aan het einde van de middag vermist. 

De 51-jarige man vertrok halverwege de middag vanaf de Grevelingendam bij Bruinisse. Wat daarna gebeurd is, zal onderzocht worden door de politie. Rond 17.15 uur spoelde zijn surfuitrusting aan ter hoogte van Battenoord. Direct werd een grote zoekactie opgestart door de kustwacht. Met vier boten en twee helikopters werd urenlang het water afgezocht tussen Bruinisse en Herkingen. Tijdens deze zoekactie werd nog een deel van de surfuitrusting gevonden maar van de man ontbrak ieder spoor. 

Rond 20.00 uur werden brandweerploegen uit Herkingen en Oude-Tonge ingezet om ondiep water uit te kammen ter hoogte van Battenoord. Rond 21.00 uur werd hierbij een lichaam aangetroffen in een, onbereikbaar ondiep, stuk water ter hoogte van de haven van Battenoord. 

Omdat dit gebied niet te bereiken was met boten of te voet is het stoffelijk overschot met behulp van de reddingshelikopter geborgen. De politie heeft bevestigd dat het lichaam van de vermiste 51-jarige surfer is. Onderzoek moet meer uitwijzen over wat er zaterdagmiddag heeft plaatsgevonden op de Grevelingen.