OM eist 9 maanden voor grote vechtpartij Renesse

Gepubliceerd op 3 november 2016 om 12:27

RENESSE - Het openbaar ministerie heeft negen maanden en het betalen van een schadevergoeding geëist tegen drie duisters die in april 2015 betrokken waren bij een grote vechtpartij in Renesse. Hierbij werd geweld gebruikt tegen de politie, beveiliging en het uitgaanspubliek.

In de nacht van 11 op 12 april 2015 waren 78 fans van de voetbalclub Schalke 04 aan het feesten in Renesse. Ze hadden een afscheidsfeest omdat één van de leden naar de gevangenis moest. Toen de groep rond 02.30 uur weer richting de touringcar liepen ontstond er onderweg een gevecht met een andere groep mensen.

Toen de politie wilde ingrijpen keerde heel de groep zich tegen de politie en beveliging. Hierbij is geschopt, geslagen en gescholden. Één agent kreeg een klap op zijn hoofd met een bierpul en een andere agent liep een hersenschudding op. Drie weken na het incident stonden er al 11 verdachten voor de rechtbank alleen werden er maar vier veroordeeld. Omdat de getuigenverklaringen elkaar tegen spraken werden er voor 7 andere verdachten uitstel gegeven. Vandaag komen er vijf verdachte voor de rechten en maandag nog twee. Vandaag hebben al drie duitsers de eis van negen maanden gekregen in de middag volgen de andere twee verdachten.

De vier personen die al eerder werden veroordeeld kregen straffen van vier tot vijf maanden en een schadevergoeding. De straffen vallen zo hoog omdat geweld tegen de politie twee keer zo hard wordt aangepakt.