Hennepkwekerij ontmanteld in Nieuwerkerk

Gepubliceerd op 28 februari 2017 om 10:41

NIEUWERKERK - In een woning aan de Meidoornstraat in Nieuwerkerk is dinsdagochtend om ongeveer 08.00 uur door de politie een hennepkwekerij ontmanteld.

De kwekerij bestond uit 60 volgroeide hennepplanten die rijp waren voor de oogst. De bewoner van het pand is aangehouden door de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle planten en toebehoren met betrekking tot de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Het netwerkbedrijf gaat aangifte doen van diefstal van stroom. De stroom werd niet buiten de meter om afgetapt, maar de elektriciteitsmeter was vermoedelijk teruggedraaid. De netwerkbeheerder onderzoekt dit nog.

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. In dit geval was de kwekerij gevestigd in een huizenblok, dus ook de andere woningen in het blok hadden schade (materieel of immaterieel) kunnen oplopen. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

IMG_4878.png

IMG_4880.png