Druk hemelvaartsweekend voor KNRM Neeltje Jans

Gepubliceerd op 29 mei 2017 om 11:19

NEELTJE JANS - Dit Hemelvaarts weekend is KNRM station Neeltje Jans maar liefst zeven keer in acitie gekomen.

De eerste oproep voor reddingsboot Fred was op donderdagavond 25 mei om 20:22 voor een zeiljacht dat net naast de geul aan de grond was gelopen bij de haven ingang van Roompot Marina.


De tweede oproep kwam op vrijdagochtend 26 mei om 7:37 voor reddingsboot Koopmansdank, wederom was een zeiljacht vastgelopen. Dit maal op zandplaat Hompels.

Op zaterdagochtend 27 mei rond 9:06 werd de Koopmansdank opgeroepen voor een zeiljacht aan de grond op de zelfde zandbank als voorgaande dag.


De tweede actie van die dag kwam rond 20:31 voor een zeiljacht dat kampte met een lege accu. Hier heeft de Koopmansdank het jacht in de voorhaven langszij genomen en is het gelukt de motor weer te starten met een start accu van de Koopmansdank waarna het zeiljacht zelf zijn weg weer kon vervolgen naar de Oosterschelde.

De derde actie die dag kwam rond 23:16 voor reddingsboot Koopmansdank voor een zeiljacht met motor storing.


Tijdens de derde oproep van die dag kwam er een vierde melding binnen om 23:53, dit maal voor reddingsboot Fred, in de reddingslijn van de Roompot lag een zeiljacht vast in de lijn. De bemanning was snel terplaatse en mede door de kentering van het tij lukte het al snel de lijn achter het roer vandaan te krijgen.


De zevende actie dit weekend vond plaats op zondagmorgen 28 mei om 11:07 voor reddingsboot Koopmansdank. Het zeiljacht dat vorige avond al hulp had gehad tijdens de derde actie is door de bemanning van de Koopmansdank naar Neeltje Jans gesleept en veilig afgemeerd aan de passanten steiger.