Achttien aanhoudingen en honderd bekeuringen tijdens Pinksteren in Renesse

Gepubliceerd op 5 juni 2017 om 14:49

RENESSE - Afgelopen drie dagen was het tijdens Pinksteren weer zeer druk in Renesse. Elk jaar gaan met Pinksteren veel Duitse toeristen uit in Renesse. De politie is tevreden over het verloop van de drie nachten.

De politie werkte dit weekend samen met politie te paard en Duitse collega's. Elk jaar komen met Pinksteren Duitse agenten naar de badplaats in verband met de vele Duitsers. 

Hulpverlening

De politie heeft meerdere keren moeten helpen bij de melding hulpverlening. Meeste keren daarvan ging het om mensen die teveel hadden gedronken. Drie personen zijn behandeld door het ambulancepersoneel. Één persoon is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. 

Aanhoudingen 

De politie heeft achttien personen aangehouden. Dit had vooral te maken met; vechten op straat, niet voldoen van vorderingen, het niet tonen van een geldig ID en baldadigheid tegen spullen en personen. Één persoon is ingesloten in cellencomplex torentijd voor zware mishandeling. De overige aangehouden personen kwamen de zelfde avond nog vrij. 

Bekeuringen 

Omdat in Renesse een zero tolerance beleid is zijn er ongeveer honderd bekeuringen uitgedeeld. Ruim dertig personen kregen een bekeuring voor wildplassen. Verder zijn er bekeuringen uitgedeeld voor; fietsen zonder verlichting, fietsen of lopen op de autoweg, afval op staat gooien, negeren gesloten verklaring, bevinden op verboden terrein, openbare dronkenschap en het drinken van alcohol op straat. 

IMG_9399.png