Bromfietscontrole in Zierikzee en Oosterland

Gepubliceerd op 4 oktober 2017 om 12:56

ZIERIKZEE - De politie heeft dinsdagmiddag achttien bestuurders van bromfietsen staandegehouden tijdens een controle aan de Zandweg in Zierikzee. De politie controleerde daar tussen 14:30 uur en 17:30 uur. Die avond werd ook een 14-jarige jongen gepakt in Oosterland met een brommer zonder uitlaat

In Zierikzee hebben drie bestuurders een WOK melding gekregen voor hun voertuig. Dit betekent dat het voertuig opnieuw gekeurd moet worden door de RDW. De hoogst gemeten constructiesnelheid was 68 km/u. Twee andere bestuurders hebben een Halt-verwijzing gekregen voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Ook heeft de politie vier keer een proces verbaal uitgeschreven. Twee voor het ontbreken van een linker buitenspiegel, één voor het rijden zonder rijbewijs en een volgende voor het onverzekerd rondrijden. De bestuurder van een auto heeft ook een proces verbaal gekregen omdat die de maximumsnelheid overschreed in een 60-kilometerzone.

Oosterland 

's Avonds is ook een controle gehouden in Oosterland omdat de politie klachten kreeg over crossende brommers zonder uitlaat. Een 14-jarige bestuurder werd op de Lage Rampertseweg gepakt met een brommer zonder uitlaat. De jongen vertelde dat de brommer van hem en twee vrienden was, allen minderjarig. De bromfiets had geen kenteken en was technisch niet in orde. Het voertuig is door de politie meegenomen voor technisch onderzoek en de drie eigenaren zijn verwezen naar bureau Halt.

Bron: Teamverkeer Zeeland 

70B3DC4C-C1B0-4FB6-B2FB-C930F0C35FA0.jpeg