Wrak en lichamen gevonden bij zoekactie naar vermist vissersbootje

Gepubliceerd op 3 december 2017 om 13:06

NEELTJE-JANS - Sinds zaterdagnacht is er een grote zoekactie bezig op de Oosterschelde. Zondagmiddag werd er een wrak aangetroffen.

Zaterdag op zondagnacht werd er alarm geslagen nadat drie vissers niet waren terug gekeerd. Ze vertrokken met hun boot vanaf Neeltje Jans. Nadat de drie vissers niet terug kwamen en er geen contact meer mogelijk was werden de hulpdiensten gebeld. Tot 02.30 uur werd er zonder resultaat op het water gezocht door de KNRM. Zondagochtend werd de zoekactie op het water en vanuit de lucht hervat. Begin van de middag werden er brokstukken en een wrak gevonden op de Oosterschelde. Rijkswaterstaat en de KNRM onderzoeken of het om het vermiste bootje gaat. Ook zijn er brandweerduikers en een sonar van de politie onderweg. 

Update: Rond 13.45 uur is er een lichaam aangetroffen. Het lijk spoelde bij de kust aan. De politie onderzoekt of het één van de vermiste vissers is. De vissers vertrokken aan de westkant van de kering. Vermoedelijk zijn ze door de sterke stroming in de Oosterschelde terecht gekomen. 

Update 16.00 uur: De kustwacht heeft bevestigd dat het gevonden bootje het vermiste bootje was. Ook is er een tweede lichaam gevonden bij het vissersbootje. Beide gevonden lichamen zijn van de opvarende. Duikers en de kustwacht zoeken nog naar het derde slachtoffer. Ook is bekend gemaakt dat de drie slachtoffers uit het Brabantse Heeze komen.