Politie inval op vakantiepark in Bruinisse

Gepubliceerd op 20 maart 2018 om 19:46

BRUINISSE - Op vakantiepark Onze Hoeve is dinsdagmiddag een politie-inval geweest. Bij de actie waren ook de brandweer, belastingdienst en de gemeente betrokken. De inval was vooral vanwege signalen van illegale prostitutie en het uitbuiten van buitenlandse werknemers.

Volgens de burgemeester verliep de de controle rustig en bracht het geen grote zaken aan het licht. Bij één caravan werden meerdere hennepplanten aangetroffen. De eigenaar van de planten doet afstand van de hennep.

Volgens de brandweer is de veiligheid bij de zeventig gecontroleerde caravans ondermaats. Er is een grote kans op het overslaan van een brand omdat de caravans en schuurtjes heel dicht op elkaar staan. 

De belastingdienst controleerde of bewoners ook daadwerkelijk op het adres staan ingeschreven. Deze informatie wordt nog onderzocht.

Volgens de burgemeester waren er signalen dat buitenlandse werknemers mogelijk werden uitgebuit. Ook zou er mogelijk sprake zijn van illegale prostitutie. Van deze signalen werd op de camping niks aangetroffen. 

Het was de eerste inval van de politie die gepland staan in Zeeland. Het is niet bekend of er meerdere vakantieparken op Schouwen-Duiveland gecontroleerd gaan worden.